• hr
  • en
  • de
  • it

Njemački će sajam nautike u Šibeniku izaći na Mediteran

Na idućem Adriatic Boat Showu (ABS), međunarodnom sajmu nautike u šibenskoj Mandalini, u svibnju iduće godine posebnu promociju imat će i Sajam Boat & Fun Berlin, nautički sajam sa 110-godišnjom tradicijom. Time dugoročno započinje i službena suradnja sajamske kuće Messe Belin i Remontnog brodogradilišta NCP-a, organizatora ABS-a.
Sporazum o suradnji i međusobnoj promociji ovih dvaju nautičkih priredbi u Berlinu, odnosno u Šibeniku u glavnom gradu Njemačke su potpisali Goran Prgin, vlasnik NCP-a i Werner Mocke, direktor Messe Berlin.
- Kada je Messe Berlin preuzeo organizaciju sajma Boat & Fun Berlin kao dio vlastitog programa događanja, najavio sam izlazak iz regionalnog okvira na puno veći nivo, posebice na međunarodnom nautičkom tržištu. Suradnja s ABS-om prvi je u nizu koraka u tom smjeru za koji se nadamo da će otvoriti izvrsne promotivne mogućnosti za Boat & Fun Berlin u zemljama Mediterana, kazao je Mocke.
Komentirajući motive suradnje, Goran Prgin, vlasnik NCP-a, kazao je kako kao organizatori sajma ABS-a, zajedno s TZ Grada Šibenika na ovaj način žele promovirati šibensku regiju.
- Uz promociju Šibenika i njegove prekrasne okolice, nacionalnih parkova Kornati i Krka, želja nam je upoznati posjetitelje s visoko razvijenom infrastrukturom hrvatskih marina, hrvatskim proizvođačima brodova, servisima za popravke plovila i remontnim brodogradilištima, koji vlasnicima plovila nude širok i sveobuhvatan spektar usluga cijelu godinu.
Većina stranih turista u Hrvatsku dolazi iz Njemačke i naš cilj je razvijati ABS kao mjesto susreta ljubitelja sportova na moru i uz more u Berlinu i Brandenburškoj regiji, kao i među turistima iz njemačkoga govornog područja, te poduzetnicima i potencijalnim investitorima u nautički turizam i industriju u Hrvatskoj koja se dogodine u srpnju pridružuje ostalim punopravnim članicama EU-a, zaključio je Prgin.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr