• hr
  • en
  • de
  • it

Niz prekršaja na moru

Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka proteklih su dana zabilježili niz različitih prekršaja na moru.
Tako su tijekom subote zabilježili deset, a u nedjelju jedan prekršaj nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.
Deset prekršaja zabilježeno je u rapskom, a jedan u creskom akvatoriju.
U nedozvoljenom glisiranju zatečeno je šest državljana Njemačke, po dva državljana Austrije i Slovenije te državljanin Italije. Prekršiteljima su izrečene novčane kazne u iznosu od petsto do tisuću kuna.
Pored toga, pomorska policija je proteklog petka u luci Cres zatekla državljanina Njemačke koji nije imao valjanu policu osiguranja plovila, čime je počinio prekršaj iz Zakona o obveznom osiguranju.
U subotu je pak u akvatoriju otoka Raba zatečen državljanin Slovenije u ribarenju podvodnom puškom bez da je propisno označio mjesto na kojem obavlja ribolov. O počinjenom prekršaju policija je izvijestila ribarskog inspektora.
Isto tako, u nedjelju je u creskoj luci zatečeno plovilo na kojem se kao zapovjednik nalazio državljanin Nizozemske. Utvrđeno je da je počinio prekršaj iz Zakona o nadzoru državne granice, jer nije obavio graničnu kontrolu nakon uplovljavanja u hrvatsko teritorijalno more.

Izvor: www.glasistre.hr