• hr
  • en
  • de
  • it

Nitko nije dovoljno dobar za kormilo Jadrolinije

Niti tvrtka koja je obavila testiranja i razgovore sa Petrom Škarpom, Jurajem Bukšom, Antom Mrvicom i Mariom Hodakom - nije preporučila njihov izbor. Slijedi raspisivanje novog natječaja.

Nitko od kandidata za predsjednika Uprave Jadrolinije nije dovoljno dobar za tu funkciju. Ovaj zaključak je proizašao iz odluka Nadzornog odbora nakon gotovo dva i pol mjeseca od raspisivanja natječaja za izbor Uprave najvećeg hrvatskog putničkog brodara. Kandidatura za nasljednika Slavka Lončara nije prihvaćena četvorki u najužem izboru, a tu su bili direktor Turističke zajednice Rijeka Petar Škarpa, kadrovski direktor u Lošinjskoj plovidbi Juraj Bukša, koordinator srednjedalmatinsko plovnog područja Jadrolinije Ante Mrvica i voditelj Hrvatskog registra brodova područnog ureda Rijeka Mario Hodak. Niti tvrtka Hill International, koja je obavila testiranja i razgovore sa spomenutim kandidatima, nije preporučila njihov izbor, što znači da nitko nije dobio zeleno svjetlo od specijalizirane agencije za procjenu kvalitete, znanja i iskustva kandidata.
Nakon trosatne sjednice na kojoj je jedina točka dnevnog reda bila odluka o novoj Upravi Jadrolinije, kratku izjavu dao je predsjednik Nadzornog odbora Pavao Komadina.
- Odluka nije bila laka i donesena je s tri glasa za i jednim protiv. Nakon pregleda programa rada i nakon iščitavanja mišljenja Agencije koje nije obvezujuće, odlučili smo ne izabrati predsjednika Uprave. Isto tako nije prihvaćena odluka o izboru dva člana Uprave. Ne umanjujući znanje, obrazovanje i kompetencije kandidata za predsjednika Uprave na njihovim današnjim poslovima, to ipak nije bilo dovoljno da ih izaberemo s obzirom na složenost i specifičnost poslovanja Jadrolinije. Sada će biti sazvana Skupština Jadrolinije nakon čega će Nadzorni odbor na idućoj sjednici raspisati novi natječaj, kazao je Komadina, koji ne odbacuje ni opciju da se netko od dosadašnjih kandidata ponovo javi s dopunjenim programom.

Izvor: www.novilist.hr