• hr
  • en
  • de
  • it

Nikad kraja! Nova Zapadna obala tek u veljači

Rok dovršetka rekonstrukcije i proširenja zapadne obale opet je pomaknut, i to za mjesec dana!
Podsjetimo, zadnja informacija bila je da će kompletno uređenje nove šetnice biti gotovo do početka siječnja iduće godine, odnosno za dvadesetak dana.
No, dogradonačelnik Jure Šundov potvrdio nam je jučer kako se rok završetka radova ponovno prolongirao, ovog puta za kraj siječnja 2013. godine, a otvaranje nove šetnice tijekom veljače.
-Gradilište je kompleksno, a projekt uređenja također i mogu iskrsnuti neki nepredviđeni problemi.
U ovom slučaju odnosili su se na protueksplozivnu zaštitu za benzinsku crpku koja nije bila predviđena projektom, a radi se o zaštitnom zidu koji je trebalo napraviti. Projektant nas uvjerava kako nadležna agencija nikad do sada to nije tražila. Bilo je tu još nekih sitnijih zahvata i vremenskih neprilika. Ipak, ja se nadam da bi polovicom veljače mogla biti izdana uporabna dozvola za šetnicu - kazao nam je Šundov.
Prva faza radova u potpunosti je dovršena, a to znači da su benzinska crpka, šetnica te prometnica u funkciji. U drugoj se još završavaju detalji, dok je treća još uvijek u tijeku, a najveći dio radova odnosi na izgradnju triju ugostiteljskih objekata, uz kameno popločavanje i urbano opremanje nove rive pred hotelom "Marjan". Podsjetimo, zadnja cijena predviđena za projekt je 80 milijuna kuna.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr