• hr
  • en
  • de
  • it

Nijemci zainteresirani za ulaganja u turizam

U Münchenu traje jedan od najvažnijih turističkih sajmova F.re.e. Nama vrlo važno, bavarsko tržište, ni ove godine ne bi trebalo podbaciti. Ovaj sajam prilika je i za razgovore s potencijalnim investitorima, a da postoji vrlo konkretna zainteresiranost potvrdio je Media servisu ministar turizma Veljko Ostojić.
Ostojić kaže da je u Njemačkoj razgovarao s potencijalnim ulagačima.
"Ono što je sada izuzetno aktualno su Kupari i to bi trebalo kroz mjesec dana putem javnog natječaja izaći na tržište. U tijeku je i privatizacija desetak turističkih društava. U tom procesu predstečajne nagodbe postoji mogućnost identifikacije strateških partnera koji se na taj način mogu pojaviti kao potencijalni ulagači, odnosno vlasnici", objašnjava Ostojić.
Postoji, kaže, određeni interes, a kroz mjesec dana očekuje i konkretnije informacije. "Vjerujem da ćemo u hrvatskom turizmu dobiti njemačke investitore što je poželjno, a rekao bih i logično", zaključuje ministar.
U Münchenu se Hrvatska predstavlja na jednom od ključnih turističkih sajmova. Interes je velik, a prvi podaci govore da bismo na bavarskom tržištu mogli ostvariti podjednako dobar ili malo bolji rezultat od prošle godine, kada smo ostvarili "skok" od čak 50% u dolascima u odnosu na 2011. godinu.

Izvor: www.ezadar.hr