• hr
  • en
  • de
  • it

Ne podignu li nam plaće, kasnit će trajekti

Zbog, kako kažu u Sindikatu pomoraca Hrvatske (SPH), općeg nezadovoljstva pomoraca i radnika u "Jadroliniji", najvećem nacionalnom putničkom brodaru, sindikalni lideri pozvali su svoje članstvo na izjašnjavanje o mogućim akcijama, uključujući i štrajk upozorenja.
- Ukida se dužobalna linija, reduciraju se međunarodne pruge, zadnja korekcija plaće u našoj tvrtki bila je 2008. godine, a hranarina i pomorski dodatak ne prate rast životnih troškova. To su samo neki od problema koji muče zaposlenike "Jadrolinije" - kaže kap. Dragomir Mucić, prvi čovjek podružnice SPH u državnom brodaru, te dodaje:
- Za idući utorak, 27. siječnja, imamo dogovoren razgovor s predsjednikom Uprave Alanom Klancem, pa se nadamo da ćemo neke dogovore ipak postići. Ako suglasja o ključnim pitanjima ipak ne bude, nije isključen ni štrajk upozorenja. Prvo bismo organizirali prosvjed ispred upravne zgrade naše tvrtke u Rijeci, a potom bismo akciju proširili na druge gradove, kao što je Split, gdje bi se prosvjed organizirao na način da bismo pomaknuli satnicu isplovljavanja brodova.

Primjerice, ako je planirano da trajekt iz Gradske luke isplovi u devet sati, isplovio bi sa zakašnjenjem od 15 ili 20 minuta - objašnjava kap. Mucić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr