• hr
  • en
  • de
  • it

NCP Šibenik je sedmi put na Monaco Yacht Showu

NCP - Remontno brodogradilište Šibenik i ove se godine, sedmi put zaredom, predstavlja na Monaco Yacht Showu, najprestižnijemu globalnom sajmu za megajahte.
Smješten u Port Herculesu u Monacu, ovaj tradicionalan godišnji miks plovećeg luksuza i tehnologije otvoren je jučer i trajat će do subote 22. rujna. Na devet tisuća metara četvornih, ugostio je pomno odabranih 500 vodećih svjetskih tvrtki za opremanje, remont i privez megajahti, kao i čitavu popratnu industriju: agencije za čarter i yacht management, odvjetničke i osiguravateljske kuće, zastupnike vlasnika jahti, concierge servise.
Ove se godine na MYS-u očekuje više od 28 tisuća posjetitelja, koji će, među ostalim, premijerno razgledati i četrdesetak najnovijih modela plovila i upoznati se s aktualnim trendovima u dizajnu i tehnologiji.
- U takvoj konstelaciji snaga, šibenski NCP i ove godine, kao jedini izlagač iz Republike Hrvatske, na svom štandu promovira kapacitete brodogradilišta i usluge remonta, zimovanja za jahte, mogućnosti novogradnje jahti, te uz to promovira i samu destinaciju, kako bismo ovim, u pravilu zahtjevnim klijentima, pokazali da šibensko područje nudi puno više od sigurnog veza za jahte. NCP je ušao u 107. godinu postojanja, pa je i naglasak promotivnih aktivnosti tvrtke na sajmu u Monacu na stoljetnoj tradiciji brodogradnje u šibenskoj regiji i Hrvatskoj - kazao nam je Goran Prgin, vlasnik NCP-a.

Štand NCP-a u Monacu bit će na meti posjetitelja i iz još jednog razloga.
- Priređuje se Croatian Red Wine Party, neformalno druženje uz primamljivu ponudu dalmatinskog pršuta, sira i vina. Party je nezaobilazan dio ekskluzivnog i blještavog mozaika zvanog Monaco Yacht Show za kapetane, čarter-agente i sve ostale uzvanike iz svijeta yachts menadžmenta. Svi će oni moći uživati u vinima "Bibich", poznatog vinara iz Skradina, čije će sudjelovanje podići renome Croatian Red Wine Partyja na jednu novu razinu - kaže Jana Gaćina, direktorica Adriatic Boat Showa, međunarodnog sajma nautike koji organizira NCP.

Koliko će se poslovnih dogovora, budućih klijenata i partnera u području servisiranja, održavanja i rekonstrukcije megajahti iskristalizirati tijekom četiri dana trajanja MYS-a, znat će se krajem tjedna.
- No, ono što se već sad pouzdano zna jest da NCP svojom kvalitetom pripada u sam vrh svjetske remontne brodogradnje i da, unatoč recesiji koja je na globalnoj razini pogodila jahtašku industriju, stalno nastoji približiti svoje usluge tržištu i na taj se način pozicionirati kao pouzdan partner za refit na istočnom dijelu Mediterana - zaključuje Goran Prgin.

Izvor: www.slobodnadlmacija.hr