• hr
  • en
  • de
  • it

NCP primljen u prestižni odbor Superyacht Refit Group

Nakon 9-mjesečne procedure, analize poslovnih procesa, te posjeta delegacije šibenskom NCP-u radi inspekcijske provjere, ICOMIA je dala pozitivno mišljenje i odobrila ulazak ove hrvatske tvrtke u odbor vodećih svjetskih imena remontne brodogradnje za najluksuznije jahte, stoji u priopćenju ICOMIA (http://www.superyacht-refit.com/refit-news/ncp-repair-shipyard-%C5%A1ibenik-ltd-join-isrg.aspx).
"Vrlo mi je drago pozdraviti NCP Remontno Brodogradilište Šibenik u ICOMIA Superyacht Refit Grupi. NCP kao važan gospodarski subjekt i odredište za remont trebao bi odigrati snažnu ulogu u budućim aktivnostima Superyacht Refit Grupe i osigurati joj ostanak na čelu zastupanja vodećih remontnih brodogradilišta za popravke i održavanje megajahti"- kazao je ovom prilikom Tony Rice, glavni tajnik ICOMIA.
"Posebno smo počašćeni primanjem u odbor", poručili su iz NCP-a. "Svakom potencijalnom klijentu - vlasniku megajahte, naše članstvo u ovom povjerenstvu označava garanciju kvalitete i najviši mogući standard usluge, a prepoznatljiv znak ICOMIA Superyacht Refit Grupe koji će od danas stajati uz ime NCP-a sigurnost da će pružena usluga biti na nivou najelitnijih svjetskih brodogradilišta za remont megajahti."
NCP Remontno Brodogradilište Šibenik koje se privatiziralo krajem 2004. i ovim se putem dokazalo kao tržišni lider za remont jahti i brodova do 90 m na istočnoj obali Jadrana s mogućnostima novogradnje brodova do 60 metara. Nastojanja NCP-a u posljednjih 10 godina da na međunarodnoj razini afirmira rastuću infrastrukturu i usluge za megajahte u Hrvatskoj ovim se dobile i formalno širi značaj, jer će putem članstva NCP moći snažnije artikulirati zahtjeve i ograničenja razvoja tržišta.
Članstvu NCP-a u ICOMIA Superyacht Refit Grupi prethodile su preporuke renomiranih svjetskih tvrtki za tehnički management predstavnika vlasnika megajahti, koji su redom izrazili svoje zadovoljstvo iskustvom s NCP-om. U ICOMIA su bili posebno iznenađeni radnim kapacitetima, te enormnim potencijalom prostora i infrastrukture, jer uz dokazanu stručnost NCP raspolaže velikom motornom ispitnom stanicom, te rijetkim strojevima za reparaturu i izradu brodskih djelova velikih formata koji se više ne proizvode a koriste se na tržištu. Uz ispunjavanje zahtjevnih kriterija, uvažavalo se i mišljenje dosadašnjih članica u koje se ubrajaju talijanski Amico & Co, španjolske Astilleros de Mallorca, Marina Barcelona 92 i Pinmar, njemačke Blohm + Voss Repair i Nobiskrug GmbH, francuske Compositeworks, Monaco Marine i Palumbo Marseille Superyacht ITM, te američko remontno brodogradilište Rybovich. Superyacht Refit Grupa kao sinonim vrhunske kvalitete svjetskih brodogradilišta za remont, popravake i održavanje megajahti, djeluje na globalnom unapređenju kvalitete održavanja jahti, slijedeći profesionalne standarde i praksu brige za okoliš u industriji. Članovi ICOMIA Superyacht Refit Grupe posluju u skladu s jedinstvenim Kodeksom koji vlasnicima megajahti ulijeva pouzdanje i olakšava brige vezane za rukovođenje remontom njihovih megajahti i konačnu kvalitetu izvedenih radova. Tvrtke članice također potpisuju sa svojim klijentima standardizirani ugovor koji su razvili istaknuti međunarodni odvjetnici za pomorsko pravo. Sustav upravljanja kvalitetom u NCP-u usklađen je 2011. s međunarodnom normom ISO 9001-2008 izdanoj od strane certifikacijskih kuća Bureau Veritas i Hrvatskog registra brodova, a ista je nedavno u NCP-u recertificirana za sljedeće 3 godine.

Izvor: http://www.ncprefit.com