• hr
  • en
  • de
  • it

Nautička odredišta: Rabac

Prekrasan okoliš, lijepa šljunčana plaža, ugodna klima i pogled na Kvarnerski zaljev izletnike i putopisce ovdje su privlačili još sredinom 19. stoljeća kada je Rabac bio tek malo ribarsko selo. Uz bogatu ugostiteljsku, sportsku i zabavnu ponudu Rabac nudi i brojne izletničke mogućnosti posebice kada je riječ o unutrašnjosti Istre gdje možete pronaći i brojna seljačka domaćinstva.
U zaleđu Rapca, na nadmorskoj visini od 320 metara, stari je rudarski grad Labin. Sve veći broj galerija, barova, atelijera, uz moderni i poznati multikulturalni centar kao stjecište mlade generacije, nalazi svoje plodno tlo upravo u Labinu koji svojom ponudom nadopunjuje turističke sadržaje Rapca. U blizini Rapca su i srednjovjekovni gradići poput Pićna, Gračišća, Paza i Boljuna koje je vrlo uputno posjetiti. Na obroncima Učke može se planinariti, a nešto južnije, na Skitači gdje se pruža prekrasan pogled na Kvarner, uz planinarenje i pješačenje postoji mogućnost bavljenja i drugim sportovima poput sportskog penjanja, jahanja i vožnje biciklom.

Gdje pristati brodom u Rapcu
Pristati se može na obali gdje ima nekoliko muringa, a sidriti se može u sjeveroistočnom dijelu uvale koja je van lučkog područja i ingerencije Lučke uprave Rabac pa se sidrenje dodatno ne plaća.
Cijela uvala i luka otvorene su prema moru i vjetrovima iz smjerova S i SE i kao takve nezaštićene.

Više informacija o Rapcu i planovi u Rubrici odredišta - http://www.adriaticsailor.com/luka_rabac_i_cjenik_usluga/sailing_adriatic/5/charter_portal/2907/475/HR 

Plan uvale iz vodiča gosp. Karl-Heinz Beständig 888 LUKA I UVALA: Hrvatska, Slovenija, Crna Gora: atlas luka i sidrišta