• hr
  • en
  • de
  • it

Nakon Karnevalske, slijedi Regata sv. Valentina

Ne zaboravite povesti ljubavnice, djevojke, frendice, cure, partnerice, partnere, žene ili možda punice, poručuju iz YC Biograd

Najbolja zabava je na karnevalskim regatama
Yacht Club Biograd i ove godine organizira Karnevalsku regatu, šesnaestu po redu. Regata će se održati u vremenskom terminu od 4. do 7. veljače, a kako je odaziv jedriličara na dosadašnjim regatama bio iznimno zadovoljavajući, tako i ove godine očekuju brojne domaće i strane jedriličare.
Karnevalska regata je sama po sebi specifična, dobrodošli ste, čekaju vas maškarane posade, puno zabave i dobrog raspoloženja, poručuju iz kluba.

"Srce Biograda"
Samo tjedan dana kasnije, od 13. do 14. veljače YC Biograd organizira regatu za zaljubljene - tradicionalnu regatu Sv. Valentina, koja uključuje dvodnevno jedrenje Kanalom ljubavi, zajedničku fotografiju svih sudionika regate "Srce Biograda", posjet Benediktinskom samostanu Sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu, gastro degustacije i pjesmu i na kraju vezivanje zavjetnih čvorova - muškog ili ženskog na maslini ispred restorana marine Kornati s imenima sudionika i potpisivanje u "knjigu Mira i Dobra".
- Dolaskom na ovu regatu dobivate baš sve - jedrenje u jedinom Ljubavnom kanalu, licitarsko srce svoje ljubavne grupe te zabavu uz večeru. Stoga, ne zaboravite povesti ljubavnice, djevojke, frendice, cure, partnerice, partnere, žene ili možda punice, poručuju iz YC Biograd.
U subotu, 13. veljače, do 9 sati trajat će registracija sudionika i podjela uputa za jedrenje u restoranu Marina Kornati, u 9,30 slijedi otvaranje regate i sastanak skipera, a u 10 će se na parkingu ispred restorana upriličiti zajednička fotografija svih sudionika, djelatnika u marini i građana Heart of Biograd. U 11 sati predviđen je start prvog jedrenja kroz ljubavni kanal. Sudionici koji ne jedre odlaze na Pašman na vidikovac i Benediktinski samostan Čokovac.

Jedrenje oko ljubavnih otoka
Zatim slijedi start drugog jedrenja oko Gnalića i potopljenog broda do uvale Bošana i rimske vile. U 17,30 h posjetitelje očekuje gastro stol uz degustaciju jedinog dokazanag afrodizjaka - palente na 13 načina. U 19 h su na programu narodne pjesme, ples i prikaz života zaleđa koje će izvesti KUD Sveti Ivan iz Medviđe te proglašenje pobjednika. U nedjelju je u 9,30 h sastanak jedriličara i sudionika u muzeju grada Biograda i razgledajnje izložbe Gnalić u Gnaliću - sadržaj jedinstvenog broda u Europi 16. stoljeća. U 10,30 h je start jedrenja oko ljubavnih otoka, Sv Katarine, Planca, Čavatula i Gelešnjaka te start druge trke. U 14 sati je u Marini Kornati vezivanje zavjetnih čvorova - muškog ili ženskog na maslini ispred restorana s imenima sudionika i prisutnih, potpisivanje u Knjigu Mira i Dobra. U 14,30 h slijedi večera i proglašenje pobjednika s licitarskim srcima i podjela nagrada uz laganu glazbu s prigodnom tematikom.

Izvor: www.zadarskilist.hr