• hr
  • en
  • de
  • it

Najveći karbonski putnički katamaran na svijetu- u Splitu

Eno ga u Splitu, privezan je uz Gat svetoga Petra. Stigao je nakon višednevne plovidbe iz Norveške, te ga i vi, ako ste u blizini, idućih dana možete obići.
‘Krilo Carbo' atrakcija je kakvu Jadran još nije vidio, a kako i bi kada je riječ o najvećem karbonskom putničkom katamaranu na svijetu. Koji će, nadaju se njegovi vlasnici, za nekoliko tjedana zauzeti svoje mjesto na jednoj od brzih pruga do nekog od dalmatinskih ili kvarnerskih otoka. Na državi je, naime, da raspiše natječaj, a kada se to dogodi, ovom preplanulom ljepotanu teško da će neko drugo plovilo moći parirati.

- Teško je u ovom trenutku reći koju ćemo liniju voziti, no konkurirat ćemo za pruge Split - Jelsa, Split - Lastovo, Split - Vis i Rijeka - Mali Lošinj - kaže nam Ivica Tomić, glava stare jeseničke pomorske obitelji, čiji je sin Luka prvi kapetan ovog broda.
Gradnja karbonskoga katamarana za Tomiće je bila posao stoljeća. Proteklih su mjeseci nestrpljivo čekali kada će im se iz norveškoga brodogradilišta ‘Brodrene Aa' ukazati bijeli dim, odnosno kada će se njihovoj floti, koju su do sada činili atraktivni, ali ipak vremešni dvotrupci ‘Krilo' i ‘Krilo Jet', pridružiti i 40 metara čistoga luksuza.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr