• hr
  • en
  • de
  • it

Najljepša pizzerija na svijetu

Iako se za mnoge destinacije, restorane i plaže koristi pridjev ‘komadić raja' ovo mjesto ga uistinu zaslužuje.

Smješten nekoliko stotina metara od obale Fidžija i udalje 45 minuta vožnje brodom iz Port Denaraua, Cloud 9 (oblak) izgleda kao dislocirani komadić raja usidren u trkiznom plavom moru, usred Tihog oceana.
Uokolo se proteže Ro Ro koraljni greben i otočje Mamanuca. Zapravo radi se o pizzeriji na dva kata opremljenoj krušnom peći koja osim standardnih vrsti pizza ima i veliki izbor vegetarijanskih i bezglutenskih varijanti. Preko vikenda se ovaj plutajući objekt pretvara u party zonu sa gostovanjima lokalnih i internacionalnih DJ-eva.Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da Cloud 9 nije neka privatna poduzetnička inicijativa, već je dio ekološkog društva sa Mamanuce i koristi najstrože protokole o zbrinjavanju otpada kako bi se osiguralo da niti komadić smeća ne dospije u ocean.
Restoran je tako opremljen sa dva ekološka wc-a čiji se otpad prevozi svakodnevno na obalu, dok se ostatci hrane kompostiraju i upotrebljavaju u vrtovima ekološkog društva MES (Mamanuca Environment Society).

Izvor: http://www.adrenalin.hr/izleti-putovanja/najljepsa-pizzerija-na-svijetu