• hr
  • en
  • de
  • it

Najbolje cruising jedrilice preko bare

Proglašeni su dobitnici najiščekivanijih nagrada u industriji jedrilica koje dodjeljuje časopis Cruising World. Američki brod godine je C&C 101, dok je brodom godine uvezenim u SAD iz drugih zemalja proglašen Beneteau Sense 55.
Neovisni panel stručnjaka , koji je nakon nautičkog sajma održanog ranije ove godine u Annapolisu testirao 24 nominirana broda, dodijelio je nagrade još sedam brodova. Odluke su se temeljile na iscrpnim ispitivanjima na vezu te iskušenjima na moru. Svi pobjednici, kao i ostali nominirani za brod godine, bit će predstavljeni u siječanjskom izdanju časopisa Cruising World.
Osim što je osvojio nagradu za američki brod godine, C&C 101, sagrađen u brodogradilištu u Fairport Harboru u Ohiju, proglašen je i cruiserom najboljih performansi u kategoriji od 30 do 39 stopa. Herb McCormick, urednik časopisa Cruising World, rekao je da je panel bio osobito impresioniran opremom i završnim radovima na brodu.
Beneteau Sense 55, proizveden u Francuskoj, proglašen je brodom godine iz uvoza i najboljim cruiserom u kategoriji iznad 50 stopa. McCormick je rekao da je ovo ogroman cruiser od 55 stopa koji nudi odlične uvjete za življenje. Unutrašnjost broda osobito je impresivna sa skupocjenim kokpitom, prostranim salonom i istinski inovativnim rasporedom.

POBJEDNICI 2013. GODINE PO IZBORU ČASPOPISA CRUISING WORLD:

Američki brod godine i cruiser najboljih performansi u kategoriji od 30 do 39 stopa C&C 101



Brod godine iz uvoza i najbolji cruiser u kategoriji iznad 50 stopa Beneteau Sense 55



Najbolji cruiser za priobalno krstarenje Catalina 315

 

Najbolji cruiser srednje veličine od 40 do 44 stopa Moody 41


Najbolji cruiser od 45 do 49 stopa Bavaria Vision 46


Najbolji višetrupac do 45 stopa Nautitech 441



Najbolji veliki višetrupac Leopard 48



Najbolji cruiser za otvoreno more Oyster 625



Najinovativniji Neel 45