• hr
  • en
  • de
  • it

Najava Zagrebačkog sajma nautike

300 izlagača, više od 100 plovila - suha marina u srcu Zagreba... su poruke koje su se jučer čule na press konferenciji povodom jubilarnog 25. Zagrebačkog sajma nautike.


Zagrebački velesajam s ponosom najavljuje svoj jubilarni 25. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE, koji će se odvijati u ozračju uspješnog poslovanja i kontinuiranog pozicioniranja kao središnjeg mjesta susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.
U slavljeničkom ozračju u prepuna četiri paviljona i više od 300 izlagača na 12.000 m2, ljubiteljima nautike predstavit ćemo vrhunsku ponudu jahti, jedrilica, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi.
Na ovogodišnjem sajmu biti će izloženo više od 100 plovila iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Zemlje sudionice: Austrija, Belgija, Češka, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kina, Južna Koreja, Letonija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Zagrebački sajam nautike kao jedini kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj očituje se u poslovnoj profiliranosti, stoga brodograditeljski sektor spremno priređuje novitete i premijerna prikazivanja plovila.
Hrvatski brodograditelji prepoznali su Zagrebački sajam nautike kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, uprizoreno u elegantne brodice oduševljava posjetitelje i buduće nautičare, pa stoga i ove godine brojna plovila iz hrvatskih škverova plove prema paviljonima Zagrebačkog velesajma.
„Ploviti, otkrivati, živjeti" nit je vodilja Zagrebačkog sajma nautike čiju će raskošnu ponudu doći razgledati više od 25.000 posjetitelja.

ELITA HRVATSKIH i SVJETSKIH PLOVILA

Na sajam nautike stiže najbolje iz hrvatskih škverova, predstavljaju se PIČULJAN, GRGINIĆ, LEIDI, SAS VEKTOR, REMIA PLAST, BURA BRODOVI, TUŠEK, BARRACUDA, ARBA, BIMEX, RIS MARINE i mnogi drugi, a tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača kao što su BENETEAU, JENNEAU, SEA RAY, BAYLINER, FOUR WINS, GLASTRON, PRINCE...
Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi brodskih motora. Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, STEYR, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI...

ZANIMLJIVOSTI NA SAJMU
Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.
POGLED U PLAVO - promocija Hrvatske kroz ronjenje, projekt je humanitarnog karaktera ronioca Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama koji prikupljaju sredstva za kupnju PC računala i opremanje učionice OŠ Vladimir Nazor u Komletincima (Slavonija) gdje su boravili za vrijeme sanacije od katastrofalnih poplava u Slavoniji.
Udruge za očuvanje pomorske baštine okupljene u Koordinaciji udruga izložiti će drveni brod u obnovi oko kojega će meštar kalafat izvoditi dio radova.
Nedavno otvoren Muzej betinske drvene brodogradnje organizira predavanje o gradnji drvenih brodova.
Na izložbi fotografija posjetitelji će vidjeti kako je Republika Hrvatska sudjelovala kao počasni gost na Tjednu zaljeva Morbihan u Francuskoj.
Bit će izložena maketa dalmatinskog sela prije stotinjak godina.

BOGATI NAGRADNI FOND

GLAVNA NAGRADA Gumeni čamac na napuhavanje YAM 310S i Vanbrodski motor Yamaha F6CMHS, Sponzor: TM Zagreb

2. nagrada - Krstarenje za 6 osoba - vikend najam motorne jahte MIRAKUL 30 Hardtop Sponzor: Grginić jahte, Zagreb

 


DOBRODOŠLI NA JUBILARNI 25. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE!