• hr
  • en
  • de
  • it

Najava za Jabuku

U noći 14.11.2014 ispred Vodica starta najizazovnija jadranska regata krstaša „Jabuka".
Regata Jabuka je postala legendarna i najmasovnija pučinska regata na Jadranu, poznata po spektakularnom noćnom startu, ruti dugoj 110 milja, a najveći dio jedrenja vozi se po otvorenom moru.
Organizira se na samom kraju jedriličarske sezone, gotovo u zimskim uvjetima, a regatu karakterizira jak vjetar te dugo i iscrpljujuće jedrenje, te se među jedriličarima smatra da je svaki učesnik - pobjednik. Regata Jabuka je davno prestala biti regata. Ona je više od toga, nije bitno da li si prvi ili zadnji, da li si vrstan jedriličar ili avanturist zaljubljen u more, bitno je druženje, jedrenje i zabava što potvrđuju sami jedriličari kad se svake godine okupe u velikom broju na brodu Ina u Vodičkom portu sa iskrenim osmjehom na licu.

JEDRENJE U VODICAMA

Vodice su oduvijek bile povezane s morem. Upravo njihov položaj u srcu Jadrana, nadomak stotinu otoka, otočića, hridi, uvala stvara idealnu destinaciju svakog modernog nautičara. U neposrednoj blizini dvaju nacionalnih parkova, Krke i Kornata Vodice su pronašle svoju morsku i jedriličarsku orijentaciju. Besprijekorni uvjeti za jedrenje na moru i nadaleko poznata gostoljubivost i gastronomska ponuda na kopnu razlog su zbog kojeg su Vodice omiljeno mjesto brojnih jedriličara. Bilo da se nadmeću u brojnim regatama koje se održavaju u našem akvatoriju ili samo plove u potrazi za odmorom i pustolovinom, u Vodicama su nautičari uvijek dobrodošli.

JEDRILIČARSLI KLUB TIJAT VODICE

Regatu Jabuka već 12 put za redom organizira „Jedriličarski klub Tijat" iz Vodica. Klub je osnovan 1994 godine te već dvadeset godina održava tradiciju jedriličarskog sporta u Vodicama. Preko JK Tijata je nekoliko generacija Vodičana zavoljelo jedrenje, a uspješni su organizatori popriličnog broja regata, od Optimista do odobalnih noćnih navigacija velikih krstaša. Stare tradicionalne barke na latinsko jedro u Vodičkom portu zamijenili su moderni krstaši ali je potreba i strast ljudi za jedrenjem ostala uvijek ista.

Iz vodičkog kluba poručuju: „Cilj regate Jabuka je obogaćivanje turističke ponude grada Vodica, produženje turističke sezone, promocija Hrvatskog turizma, reklamiranje jedriličarskog i sportskog turizma u Vodicama te privlačenje što većeg broja stranih posada, što mi iz jedriličarskog kluba Tijat smatramo da je i učinjeno jer je na prošlogodišnjoj regati Jabuka zajedrilo 40 stranih posada."

Pozivamo Vas da dođete u Vodice i budete dio ove jedriličarske priče.

PRIHVATI IZAZOV - ZAGRIZI JABUKU JEDRILIČARSKI KLUB TIJAT VODICE

Posebna ponuda za Jabuku

Yacht: Grand Soleil 43 R - 2007.

Cabins: 3
Berths: 6 + 2
WC: 2

Check in: 14.11.2014 ujutro (Marina Mandalina, Sibenik)
Check out: 16.11.2014 ujutro (Marina Mandalina, Sibenik)

Client price: 540.43 EUR

Deposit: 2,500.00 EUR

Selected services:
- Transit log: 170.00 EUR per booking - Obligatory

Additional equipment (optional):
- Spinnaker: 120.00 EUR per week