• hr
  • en
  • de
  • it

Najava: Sedmi Dani hrvatske male brodogradnje

Tradicionalna proljetna manifestacija Dani hrvatske male brodogradnje (DHMB) sedmu godinu zaredom okupit će domaće proizvođače plovila i renomiranih brendova nautičke i ribolovne opreme, a uz najbolje hrvatske brodove prvi će se put predstaviti i Sajam turističkih atrakcija, i to od 30. travnja do 3. svibnja, u marini hotela Le Meridien Lav - najavljeno je na konferenciji za medije koja je u utorak ujutro održana na splitskoj rivi.
Predsjednik udruge DHMB-a, Branimir Matijaca, najavio je kako će ovogodišnje izdanje površinom biti dvostruko veće od prijašnjih.
- Cilj nam je promocija, ali i bolji plasman na tržište tradicijskih i modernih plovila. I ove godine sudjelovat će više od 30 proizvođača s oko 60 brodova. Brod domaćin bit će 42-metarska jahta "Pacific", a očekujemo i i izvanredan odaziv građana. Produženi je vikend, a proizvodnja brodova duboko je ukorijenjena u naš mentalitet i tradiciju, tako da vjerujem da će biti gužve i šušura - istaknuo je Matijaca.
Kako bi doprinijeli produljenju turističke sezone i stvaranju novih vrijednosti turističke ponude, organizatori su predstavili i novi projekt, Sajam turističkih atrakcija.

- Željeli smo povezati hotelijere, ugostitelje, privatne iznajmljivače, koncesionare plaža i kampova, tako da ćemo predstaviti plažni namještaj, instalirati ronilice i letjelice, a jedan od segmenata bit će i adrenalinski park. Nećemo previše otkrivati, a uvjereni smo da će svatko pronaći nešto za sebe - kazao je Tomi Božiković, predstavnik Sajma turističkih atrakcija.
Jedan od pokrovitelja ove manifestacije je i Splitsko-dalmatinska županija.

- Riječ je o vrhunskoj manifestaciji, pogotovo ako uzmemo u obzir da se odvija u predsezoni. Trenutno u izgradnji imamo 15 luka i tri trajektna pristaništa pa je sve što stvara nove vrijednosti i turističke proizvode itekako vrijedno naše podrške. Čim povećamo ponudu vjerujemo da će se povećati i prosječna potrošnja turista.

Inače, u suradnji smo s Ministarstvom gospodarstva, s kojima smo potpisali ugovor o sufinanciranju malih brodograditelja, stoga upućujem i poziv, javite se u Županiju, to je jedan od načina da malu brodogradnju učinimo još konkurentnijom - poručio je dožupan Ante Šošić.

Poprilični interes izazvala je najava zabavnih događanja.
Osim spomenutog adrenalinskog parka, i wakeboard vučnicu moći će besplatno isprobati svi posjetitelji, a svoj doprinos dala je i tvrtka Surfmania, koju je predstavio Luka Kiseljak, voditelj Surfmania tima.

- Pripremili smo " Supervolleyball-odbojku na vodenim trampolinima-Split 2015", prvo natjecanje na svijetu na takvim terenima, ali i "SUPer Surfers Challenge Split 2015". U Zagrebu smo upravo održali pet takvih natjecanja, jedan u Poreču, a ovo je prvi u vašem gradu.

Oba natjecanja imaju bogati nagradni fond, a prijaviti se može 30. travnja na našem štandu ili ranije, preko Fejsa i e-maila - poručio je Kiseljak.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr