• hr
  • en
  • de
  • it

Na Bunarini Slovencu ukradena jahta

Nepoznati počinitelj ukrao je u noći s četvrtka na petak s veza u lučici Bunarina milijun kuna vrijednu 11-metarsku jahtu, koja je inače plovila pod slovenskom zastavom. Vlasnik jahte, 51-godišnji slovenski državljanin, prijavio je krađu policiji koja je u Bunarini jučer obavila očevid.
Riječ je o jahti naziva "Ninika", tipa Cruisers Yachts 340 Express, bijele boje, koja je duga 11.10, a široka 3.4 metra. Kako smo saznali od Franca Batistina iz pulske lučice Bunarina, jahta je bila privezana u nautičkom dijelu, no točno mjesto nije nam htio otkriti.
"Sve što vam mogu reći već ste saznali od policije. Policija je obavila očevid, a gdje se točno nalazila privezana jahta ne mogu vam reći", rekao nam je Batistin.

I od stečajnog upravitelja tvrtke Bunarina, Borisa Debelića, dobili smo informaciju da je policija obavila očevid.
"Upoznat sam s krađom, i još uvijek traju istražne radnje. Obavljen je obavijesni razgovor s vlasnikom broda, i vidjet ćemo što će policija na koncu utvrditi, odnosno je li brod ukraden ili nije", rekao nam je Debelić. Na upit je li brod bio osiguran nije nam mogao odgovoriti, no potvrdio nam je da je lučica osigurana.
Policija moli građane da se, ako imaju saznanjima o navedenom događaju, jave u pulsku policijsku postaju ili na telefone 192 i 052/532 628, a moguće je i putem elektronske pošte na adresu istarska@policija.hr .

Izvor: www.glasistre.hr