• hr
  • en
  • de
  • it

Na Branimiru potonuo gliser u vrijednosti stana

Jutro nakon obilne kiše u Zadru šetačima na Branimirovoj obali donijelo je nesvakidašnji prizor - preokrenuti potopljeni gliser dugačak devet metara, po svemu sudeći nov novcat.
- Strašno. Ovo je jedan dobar stan potonuo, brod vrijedi makar 80.000 eura. Kad ga izvuku moći će ga spasiti, ali na njemu su dvije pente koje vrijede 3.040 tisuća eura, to je elektronika, bit će potpuno neupotrebljive, kazao nam je jedan od stanara s Branimirove obale.
- Pri izlasku na očevid djelatnici nadležne Lučke kapetanije Zadar utvrdili su da nema stradalih i nisu uočili onečišćenje mora niti morskog okoliša. Očevid o uzrocima potonuća je u tijeku, a tijekom jučerašnjeg dana očekivalo se podizanje potonule brodice temeljem naloga Kapetanije, stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
U noći sa srijede na četvrtak u 02.30 sati u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) Lučka ispostava Silba dojavila je o nasukanju brodice kod otoka Silbe. Dolaskom na poziciju u uvalu Sotorišće, djelatnici Ispostave ustanovili su kako se nasukala privatna motorna brodica dužine 7,7 metara, slovenske zastave, s dva neozlijeđena člana posade. Slovenski državljani su nakon nasukavanja napustili plovilo i tenderom se dovezli na obalu, odakle su dojavili u Ispostavu o nesreći.

Izvor: www.zadarskilist.hr