• hr
  • en
  • de
  • it

More je život V

U organizaciji Udruge „Argonauta", u suradnji Općine Murter-Kornati održati će se akcija čišćenja podmorja i priobalja  u sklopu projekta „More je život V". Projekt već petu godinu financira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH, a podupire i komunalno poduzeće „Murtela" te ronilački centar Najada iz Murtera. Akcija  predviđa čišćenje podmorja otoka Žuta i Murtera, a održati će se od 21. do 22. travnja 2012. godine povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje - 22. travnja. Akciji će se pridružiti učenici osnovne škole „Murterski škoji" koji će od smeća čistiti obližnje murterske otoke Prišnjak, Zminjak i Radej.
Uz lokalno stanovništvo, vlasnike posjeda na otoku Žutu te mještane mjesta Murtera, planira se sudjelovanje i 20 - ak ronilaca iz cijele Hrvatske te 20-ak učenika OŠ „Murterski škoji".

Sama manifestacija ima posebnu odgojnu i društveno korisnu vrijednost u podizanju  ekološke svijesti ronilaca, učenika i svih korisnika mora za očuvanje i zaštitu okoliša, mora i podmorja.

Zelena čistka
Kako se 21. travnja na državnoj razini održava i akcija „Zelena čistka", najveća akcija čišćenja ikad provedena u Hrvatskoj koju podržava i Ured predsjednika RH dr. Ive Josipovića te brojne drugih institucije, a među njima i Udruga Argonauta, otpad prikupljen ronilačkim akcijama projekta „More je život" pridružiti će se statistici ove akcije kojoj je cilj očistiti Hrvatsku od „divljeg otpada" u jedan dan.

Kontakt osoba: Luka Ježina (091.403.3033.)

Predsjednica Udruge Argonauta: dr.sc. Martina Markov Podvinski