• hr
  • en
  • de
  • it

More boje zemlje: zbog Raduče na sud

Općina Primošten propustila je Ministarstvu zaštite okoliša i prirode poslati zahtjev da se procijeni, je li potrebno izraditi studiju, ili pak izraditi studiju o utjecaju zahvata na okoliš, u slučaju nasipanja obalnog pojasa poluotoka Raduča odnosno tamošnje primoštenske plaže.
Zato je inspekcija zaštite okoliša Rješenjem naredila Općini da za zahvat nasipanja morske obale uokolo Raduče izradi studiju o procjeni utjecaja na okoliš i provede propisani postupak, a osim toga, inspekcija zaštite okoliša podnijela je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog - stoji u informaciji koju smo dobili iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.
Da podsjetimo - načelnik Općine Primošten Stipe Petrina obavijestio nas je da plažu uređuje, odnosno nasipa novih pet tisuća tona škalje i zemlje oko Raduče, sa svim potrebnim dozvolama. Iz priopćenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode ispada da tomu nije tako.
Iz Primoštena su, pak, u našu redakciju stigli pozivi građana koji govore o „moru boje zemlje" budući da je potrebno vremena da se nasuta škalja i zemlja stabiliziraju, a more izbistri, premda, novi će sloj zemlje i šljunka prekriti morsko dno i sasvim sigurno izmijeniti njegov izgled te utjecati na biljni i životinjski svijet.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr