• hr
  • en
  • de
  • it

Ministar u Splitu uručio stipendije pomorcima

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić, u ponedjeljak je u Časničkom domu Hrvatske vojske u Lori potpisao ugovore o dodjeli stipendija studentima Pomorskog fakulteta i učenicima Pomorske škole.
Stipendije od 800 do 1200 kuna dobivat će 13 studenata preddiplomskih studija pomorske nautike i brodostrojarstva, te 15 srednjoškolaca. To pravo ostvarili su na natječaju koji je raspisalo Ministarstvo pomorstva.
- Radi se o razumnim novčanim iznosima koji mogu zadovoljiti dio potreba. Obveza je stipendista da budu redoviti studenti i da ne padaju godinu te da se nakon školovanja zaposle u Hrvatskoj - kazao je ministar Hajdaš Dončić.
Domaćini svečanosti bili su Rosanda Mulić, dekanica Pomorskog fakulteta i Dragan Pavelin, ravnatelj Pomorske škole. Dekanica Rosanda Mulić kazala je u obraćanju stipendistima:
- Jednom davno Aristotel je rekao: "Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki." Vi ste svojim radom posvjedočili da je to istina. Kao nagradu za svoj trud i uspjehe dobili ste stipendiju koja vam svima mnogo znači. To dobro znam jer radim sa studentima i znam da su studenti Pomorskog fakulteta u većini iz siromašnih obitelji kojima potpora, odnosno stipendija, jako mnogo znači. Pozdravljam vaš trud, vaše učenje i podržavam vas u naporima da do kraja završite svoje obrazovanje.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr