• hr
  • en
  • de
  • it

Ministar turizma Darko Lorencin u posjetu Baskiji

Ministar turizma Darko Lorencin boravit će 19. i 20. studenoga u Baskiji, gdje će se susresti s predsjednikom autonomne zajednice Baskije Iñigo Urkullu-om, te nizom ministara u pokrajinskoj Vladi, s kojima će razgovarati o mogućnostima suradnje te iskustvu u povlačenju sredstava iz fondova EU.
Lorencin će obići Basquetour, agenciju baskijskog Ministarstva gospodarstva i razvoja koja se bavi promocijom i implementacijom Strategije konkurentnosti te Tourgune, centar za istraživanja u turizmu, gdje će mu predstaviti baskijsku strategiju jačanja konkurentnosti te razvoja turizma, posebice kada je riječ o održivosti.
Lorencin će ovu priliku iskoristiti kako bi posjetio niz institucija koji se bave razvojem gastronomskih proizvoda, kao što je Baskijski centar kulinarstva, s čijim će predstavnicima razgovarati o mogućnostima suradnje na području gastro i eno turizma, jednog od ključnih turističkih proizvoda koje je odredila i Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine.
Ministar će se susresti i s Juan José Ibarretxe-om, direktorom centra „Agirre Lehendakaria" za društvene i političke znanosti te bivšim predsjednikom Vlade Baskije.

Izvor: www.dubrovacki.hr