• hr
  • en
  • de
  • it

Minipodmornica zasjenila preskupe jahte

Popodne u dubrovačkom akvatoriju između Lokruma, Orsule i starog Porta bilo je vrlo slikovito za ljubitelje nautičkog turizma koji su imali priliku vidjeti preskupe jahte ali i turističku mini- polupodmornicu. Malo je plovilo zasjenilo preskupe i ogromne jahte, pa i talijansku megajahtu "Titan" dugu 60 i široku 11 metara. Titan je stigao iz Budve, a pomorske arhive kažu da je od izgradnje 1968.godine već nosio imena "Glenn starr" i "Beagle".

Nedaleko Titana bile su još neke vrlo skupe i otmjene jahte kao što su vitka, 40 metara duga bijela jahta "Liliya" što plovi pod britanskom zastavom a koja je stigla iz Splita. Do nje se udidrila 38 metara duga amerikanska jahta "Dorothy Ann" koja je na sidro kod Lokruma stigla iz marine Porto Montenegro u Boki Kotorskoj. Doplovila je i britanska jedrilica, 37 m dugi krstaš "Northern Spirit" te malteški "samo" 18 metara veliki katamaran "Freestyle".

No, kao što rekosmo: sve ih je nadmašila višestruko jeftinija ali izgledom jednako atraktivna crvena mini- polupodmornica koja plovi pod hrvatskom zastacvom. Iako je duga samo 10-ak metara i prima samo 9- 12 putnika, ovisno u uzrastu, te plovi pola metra pod morem na kojoj razini ima ostakljenu kabinu za promatranje., podmornicu su mnogi turisti iskoristili kako bi na maloj uzvisini iznad mora promatrali ostale jahte ili kupače koji su je začuđeno promatrali.

Izvor: www.dubrovacki.hr