• hr
  • en
  • de
  • it

Miami prva stanica Fantela do SP- a u Aarhusu

Riječ je o SP-u svih olimpijskih klasa gdje se bori za 40 posto normi za olimpijske igre. Zacrtali smo ulaz među osam najboljih zemalja što će biti izuzetno teško, rekao nam je Edo Fantela

Zlatni zadarski olimpijac Šime Fantela i njegov brat Mihovil, krenuli su jučer put Floride gdje se u Miamiu, od 22. do 28. siječnja održava regata Svjetskog kupa u klasi 49er. Trener Edo Fantela kaže da je to još jedna stepenica prema cilju, a to je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Fantele su u listopadu osvojili 8. mjesto na regati Svjetskog kupa u Gamagoriju u Japanu, a kako kaže njihov trener i otac, kad bi ponovili taj uspjeh, bili bi vrlo zadovoljni.
- Ovogodišnji cilj je Svjetsko prvenstvo koje će se održati početkom kolovoza u danskom Aarhusu. Riječ je o SP-u svih olimpijskih klasa gdje se bori za 40 posto normi za olimpijske igre. Zacrtali smo ulaz među osam najboljih zemalja što će biti izuzetno teško, rekao nam je Edo Fantela.

Nakon izvanrednog uspjeha na olimpijadi u Riju, trener najboljih hrvatskih jedriličara je svjestan očekivanja javnosti. Međutim, i sam kaže da su ona opravdana jer pred hrvatskom posadom je uvijek vrh, postavljen i u klasi 49er.
- Za sad, sve ide po planu. Zdravi smo i tehnički ekipirani. U prosincu smo obavili pripreme u Portugalu, a imamo podršku i Grada Zadra i sponzora Dogus grupe. U "potpori" su nam i Pavle Kostov koji je zadužen za tehniku, fizioterapeut Dado Burčul i kondicijski trener Edi Stipić. Angažirali smo i jednog stručnjaka iz Engleske, bivšeg svjetskog prvaka. No iskoristio bi priliku kako bi naglasio da prijelaz u novu klasu nije nikakva posljedica svađe između Šime i Igora. Oni i dalje zajedno jedre u klasi Wally. Riječ je o brodovima dužine 25 m u kojima obvezno nastupa vlasnik. Kod nas je to prvi čovjek našeg sponzora, Dogus grupe Ferit Sahenk. Uz Šimu i Igora tu je i Mihovil te kombinacija najboljih zadarskih i šibenskih jedriličara, rekao je na kraju razgovora Edo Fantela.
Fantela je još jednom pojasnio da Šime Fantela više nije mogao održavati težinu potrebnu za klasu 470. U Riju je Šime nastupio na samoj granici dozvoljene kilaže za ovu klasu. Sad je već osam kg teži nego u Riju, ali spreman na novu seriju izvanrednih uspjeha zadarskog i hrvatskog jedrenja.

Izvor: www.zadarskilist.hr