• hr
  • en
  • de
  • it

Metković, Orebić i Lumbarda najuređenija mjesta u županiji

Dubrovačko-neretvanska županija u ovoj godini bilježi izvanredne turističke rezultate, rast turističkih dolazaka za devet i noćenja za 11 posto, istaknuto je na skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su uz ostalo i dodjeljene nagrade za najuređenija turistička mjesta.
Direktor županijske turističke zajednice Vladimir Bakić ističe kako je u prvih jedanaest mjeseci Dubrovačko-neretvansku županiju posjetilo 1,16 milijuna turista koji su ostvarili 5,7 milijuna noćenja, a najviše noćenja, čak 715 tisuća, ostvarili su gosti iz Velike Britanije, gosti iz Njemačke 582 tisuće noćenje.
Predsjednik županijske turističke zajednice, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kaže kako bi bili zadovoljni kada bi se ovogodišnji rezultati ponovili i u idućoj godini.
Upozorio je na probleme koji bi se mogli javiti, a zbog uvođenja viznog režima za turiste iz Turske, Ukrajine i Rusije, nakon ulaska Hrvatske u EU, kao i probleme do kojih bi moglo doći na graničnim prijelazima Neum između BiH i Hrvatske, te prijelazu Karasovići između Crne Gore i Hrvatske.
Na skupštini su dodijeljene i nagrade "Perunika - Bogiša", koje turistička zajednica dodjeljuje za uređenost turističkih mjesta i postignute rezultate u turizmu, a ove su ih godine dobili Metković, Orebić i Lumbarda na Korčuli.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr