• hr
  • en
  • de
  • it

Međunarodna razmjena mladih 'Spasimo vodu – Spasimo našu budućnost'

Međunarodna razmjena mladih "Lets save Water - Lets save our future" ("Spasimo vodu - spasimo našu budućnost") po prvi puta održati će se u Murteru u hotelu Colentum u razdoblju od 15. -24. listopada 2011.

Trideset i petoro mladih iz Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske i Srbije zajedno će devet dana sudjelovati na razmjeni mladih otkrivajući važnost vode i razvijajući osjećaj poštovanja i zahvalnosti prema tom vrijednom resursu. Na razmjeni će biti korištene metode poput teambuilding igara, simulacijskih vježbi, vježbi igranja uloga, natjecanja, prezentacija, otvorenih rasprava, kreativne radionice i dr.

Mladi će raditi na stvaranju likovne izložbe koje će komunicirati važnost vode kroz povijest i u budućnosti te će također imati priliku naučiti nešto više o kulturi općenito, o međusobnim razlikama i sličnostima. Otvorenje izložbe planirano je u predvorju OŠ „Murterski škoji" u nedjelju 23. listopada 2011. u 11:30 sati. Na razmjeni će mladi imati priliku razvijati veze i uspostaviti buduću suradnju.

Ovaj projekt je svojevrstan nastavak projekta „Voda - izvor života" koji se krajem prošle godine održao u gradu Probištipu u Makedoniji, a na kojem je sudjelovalo petoro mladih Murterina. I ovaj projekt održati će se u sklopu programa EU 'Mladi na djelu'.
Pozivamo Vas da nas posjetite, uz predhodnu najavu.

Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju (Luka Ježina - 091.403.3033).

Izvor: www.argonauta.hr