• hr
  • en
  • de
  • it

Među najpoželjnijima Dubrovnik i svemir

Dubrovnik se, prema izboru uglednog New York Timesa, našao među četrdeset pet gradova i država u svijetu koje bi trebalo posjetiti u 2012. godini. Na prestižnoj listi tog dnevnog lista Dubrovnik je zauzeo trideset šesto mjesto, a uz usporedbe sa Saint Tropezom, u tekstu se navode i zanimljivosti koje njegovi posjetitelji ne bi smjeli zaobići.

- Često nazivan biserom Jadrana, ovaj primorski grad bogat je kamenim ulicama, renesansnim fontanama i pješčanim plažama - navodi se u obrazloženju i posebno ističe proširenje zračne luke Čilipi što ga čini pristupačnijim.

- Ako ste propustili zlatno doba Francuske rivijere, imate drugu priliku - poručuje New York Times svojim čitateljima, navodeći kako je hrvatska rivijera sustiže sa svojim hotelima i zvijezdama koje u njima borave.

 Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

 

 

 

Osim zanimljive arhitekture hvale i dubrovačku modernu infrastrukturu, plaže, hotele, noćne barove... / Admir Buljubašić / CROPIX


Što sve vrijedi posjetiti

One koji se odluče posjetiti Dubrovnik susrest će se sa zanimljivom gotičkom, renesansnom i baroknom arhitekturom, ali i najnovijim ulaganjima u infrastrukturu, modernom marinom i žičarom do vidikovca na Srđu s kojega se pruža jedinstveni pogled na Grad. Uz muzeje, galerije i brojne kulturne zanimljivosti, spominju se i dubrovačke plaže, caffe i noćni barovi koje bi vrijedilo posjetiti.

New York Times svojim čitateljima preporučuje i nekoliko dubrovačkih hotela, među kojima su boutique hotel "Pucić-Palace" unutar gradskih zidina, visokokategornik "Hilton-Imperial" na Pilama i "Villu Wolff" u Uvali Lapad te navodi i nekoliko restorana kao što su "Lokanda" na Peskariji, "Kamenice" na Gundulićevoj poljani i druge ugostiteljske objekte u staroj gradskoj jezgri - špageteriju "Toni" i pizzeriu "Castro".

Inače, na listi prvo mjesto zauzima Panama, drugi je Helsinki, dok je treći Myanmar, četvrti London, peti kalifornijski Oakland, šesti Tokio, na sedmom je mjestu Tanzania, na osmom čileanska Patagonija, na deveto se uvrstila tibetanska Lhasa, a na deseto kubanska Havana.

Posebnu zanimljivost predstavlja dvadeseto mjesto na listi New York Timesa na koje se kao jedno od najpoželjnijih odredišta u ovoj godina uvrstio sasvim neuobičajenu destinaciju-svemir.