• hr
  • en
  • de
  • it

Matešić: Sezona je premašila sva naša predviđanja

Svjetski je dan turizma koji se ove godine obilježava pod motom 'Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost!'. Cilj je ukazati na potrebu zaštite globalnih vodnih resursa u godini koju su Ujedinjeni narodi proglasili Međunarodnom godinom vode.
Direktorica Hrvatske turističke zajednice, Meri Matešić, kazala je za Novi radio kako je ova sezona po svim pokazateljima bila rekordna.
"Ne da su nas samo zadovoljili, već i premašili sva naša predviđanja, ali i predviđanja European Travel Comissiona koji je predviđao da će rast u špici turističke sezone iznositi maksimalno 1 do 3 posto, a mi smo ostvarili rast od gotovo 5 posto dolazaka više u kolovozu i gotovo 4 posto više noćenja", istaknula je Matešić.
HTZ, nastavlja Matešić, ide i korak dalje u produljenju sezone kroz konkretne projekte.
"Jedan od najvažnijih je projekt udruženog oglašavanja koji je namijenjen turističkom gospodarstvu, kako domaćem, tako i našim poslovnim partnerima u inozemstvu.
On se ciljano odnosi primarno upravo na poticanje dolazaka i povećanje dolazaka u pred i post sezoni, kontinuirano podizanje kvalitete usluga i sadržaja.
Možemo onda očekivati i povećanje turističkog prometa, odnosno, kroz obogaćenu ponudu sadržaja odmaknuti se samo od ljetnog odmorišnog tipa turizma", poručila je Matešić

Izvor: www.ezadar.hr