• hr
  • en
  • de
  • it

Match race na novim Grand Soleil 39

I u nedjelju, posljednjeg dana 5. međunarodnog sajma nautike Adriatic Boat Show živo je bilo na šibenskoj rivi. Poslovna publika i izlagači iskoristili su posljednju priliku za uspostavljanje novih kontakata i prezentaciju svojih proizvoda, a sajam su ponovno pohodili i mnogobrojni posjetitelji. U organizaciji tvrtke NCP & mare priređena je Match Race regata na dvije identične jedrilice Grand Soleil 39, talijanskog brodograditelja Cantiere del Pardo. Riječ je o 12.20 metara dugačkom performance cruiseru izvrsnih regatnih osobina, posebno prilagođenim za natjecanja po ORC i IRC premjeru. U šibenskom kanalu snage su odmjerile dvije posade iz jedriličarskog kluba Val, jedna predvođena Brankom Iljadicom - Rapom, te druga, s Daliborom Desabotom za kormilom.
Adriatic Boat Show posjetila su i brojna poznata lica, pa smo tako na jedrilici Sun Odyssey 509 zatekli poznatu šibensku pjevačicu Helenu Bastić. Sun Odyssey linija je jedrilica branda Jeanneau, koje u hrvatskoj zastupa splitska tvrtka Euromarine, a Heleni se, kako kaže, svidjela zbog udobnosti i lijepih linija.
Inače, impresije izlagača i posjetitelja vezano uz 5. ABS su izvrsne: nova lokacija sajma na šibenskoj rivi pokazala se kao pun pogodak, a poslovna publika i izlagači pogotovo hvale bogat program i radnu atmosferu sajma, na kojem se ove godine doista sklopilo dosta konkretnih poslova. 5. ABS zatvara vrata u nedjelju u 18 sati, a uoči toga biti će priređen promenadni koncert Šibenske narodne glazbe, te velika nagradna igra za posjetitelje.

Lari Lulić ABS press