• hr
  • en
  • de
  • it

Maškarana regata u Dubrovniku

U sklopu maškaranih svečanosti i Karneval festa, u dubrovačkom je akvatoriju, između Porporele i Belvedera, održana Maškarana regata. U regati je sudjelovalo ukupno 13 posada s jedrilicama koje su po izvanredno povoljnim vremenskim uvjetima jedrile pod budnim pogledima ljubitelja jedrenja među kojima su bili i brojni strani turisti.

- Okupljanje 13 posada je izvrstan učinak za zimski period a bilo bi ih vjerojatno i više da nije gripe i velike hladnoće te dio jedriličara, nažalost, nije uspio doći. Ipak su i iz postelje dali vjetra u jedra akciji nama koji smo se uključili u aktualna događanja u gradu.

Pozdravljamo gradonačelnika koji je točno rekao kako grad i zimi treba oživjeti. Jer, zašto maškare ne bi bile i na moru ? Imao sam ideju obnoviti nekadašnja jedrenja tijekom Karneval festa te svima pokazati da i mi imamo šušura. Hvala svima koji su se uključili, a mislimo da je to pun pogodak kojem je doprinjelo i ljepše vrijeme te pogodan vjetar- rekao je glavni organizator dubrovačke "Maškarane regate" Željko Batinović "Campo".

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr