• hr
  • en
  • de
  • it

Marina u Pirovcu imat će 200 vezova i 31 radnika

Lijepo je danas biti načelnik općine Pirovac, jer će izgradnja marine s 200 vezova, na čemu u našem mjestu radimo već nekoliko godina, značajno poboljšati razvojne mogućnosti općine i donijeti 31 radno mjesto. To znači egzistenciju ovdašnjim mladim ljudima i njihovim obiteljima, i za mene je to najvažniji dio ovog projekta - kazao je Ivan Gulam, pirovački načelnik, prigodom jučerašnjeg potpisivanja ugovora između Šibensko-kninske županije i sukošanske tvrtke "Adriatic Charter" o 20-godišnjoj koncesiji na pomorskom dobru za buduću luku nautičkog turizma - Marinu Pirovac, koja s radom treba početi prvoga dana 2015. godine.
Odluku o ovome ugovoru, ukupne vrijednosti 11,5 milijuna kuna, Županija je donijela još krajem srpnja, a u nazočnosti šibenskih novinara u zgradi Županije potpisali su ga Goran Pauk, šibensko-kninski župan, i Slavio Skočić, predstavnik investitora.
- Marina Pirovac obuhvaća gotovo 53 tisuće četvornih metara, od čega je morske površine više od 41 tisuću metara. Osim uređenja obale i zelenih površina, zajedno s kompleksom upravnih i ugostiteljskih, te objekata za prihvat plovila, predviđena je izgradnja primarnog i sekundarnog lukobrana - razložio je župan Goran Pauk.
Naglasio je da će, sukladno ugovoru, investitor pirovačkom proračunu nadoknaditi 1,2 milijuna kuna, koliko je Općina uložila za pripremu cjelokupne dokumentacije za izgradnju Marine Pirovac. Slavio Skočić ističe da će ovo ulaganje donijeti širi poslovni zamah pirovačkom kraju, te se zaposlenost, procjenjuje, neće zaustaviti samo na tridesetero domicilnih ljudi koji će raditi u marini.
- Svakako, tvrtka "Adriatic Charter" d.o.o. uspjet će ispuniti ugovorom utvrđene rokove, što znači da s radovima počinjemo početkom siječnja, a za godinu dana otvaramo marinu - zaključio je Skočić.

Koncesija u brojkama
Stalni dio koncesijske naknade iznosi 264.675 kuna godišnje (pet kuna po četvornom metru) čemu se pribraja 2,5 posto od godišnjeg prihoda marine (312.140 kuna).
Tijekom 20 godina, to iznosi 11,5 milijuna kuna.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr