• hr
  • en
  • de
  • it

Marina Slano već broji stotinu brodova

Najnovija ACI-jeva marina, izgrađena u mjestu Slanom nadomak Dubrovnika, koja je ponijela ime osnivača ACI-ja Veljka Barbierija na oduševljenje nautičara započela je s radom 3. srpnja. Da je novootvorena marina bila pun pogodak potvrdilo je 30 brodova koji su već prvi dan uplovili u nju, a sada ih broji gotovo stotinu.
Nova ACI-jeva marina "Veljko Barbieri" u Slanom na vez može primiti 200 plovila dužine od 11 do 20 metara, a ispunjava sve zahtjeve nautičara željnih okusa i mirisa Mediterana te doživljaja slavne dubrovačke i hrvatske povijesti i kulture.

Smještena je na kraju predivnog zaljeva krajnjeg juga Dalmacije, s kojega se otvaraju vrata prekrasnog dubrovačkog arhipelaga - Elafita i Nacionalnog parka otoka Mljeta. Za sve pomorce itekako je pak važna informacija da je marina zaštićena od svih vjetrova te je još u antičko doba bila poznato sidrište.
U povodu početka rada nove 22. marine u svojem lancu, ACI je priredio veliku proslavu za goste i nautičare koja je trajala do ranih jutarnjih sati.
Cjelodnevni program u prekrasno uređenom ambijentu sastojao se od bogatog glazbenog, ali i gastronomskog dijela u kojem su uživali mnogobrojni gosti. Kako bi baš sve prošlo u znaku mora i Dalmacije, okupljenima su zapjevala klapa, a uživalo se u specijalitetima i pićima iz pelješkog podneblja.
Izgradnja nove marine "Veljko Barbieri" u Slanom prvi je kapitalni projekt ACI-ja u posljednjih više od 25 godina, koliko je proteklo od gradnje njihove posljednje marine.
ACI-jeva marina "Veljko Barbieri" u Slanom imat će veliki utjecaj u daljnjem turističkom razvoju dubrovačko-neretvanskog područja, a posebice nautičkog turizma, budući da upravo ovo područje ima u usporedbi s drugima na Jadranu relativno male nautičke kapacitete, a s druge strane jedna je od najpoželjnijih nautičkih destinacija.
Da je novootvorena marina pun pogodak pokazali su već spomenuti rezultati koji će kako sezona odmiče zasigurno biti sve bolji i boji. Vjetar u leđa napravio je upravo ACI koji je u povodu otvaranja svoje nove marine pokrenuo niz aktivnosti snažne promocije, kako marine, tako i cijele destinacije, posebice na stranim tržištima.
Svojim nastupima na međunarodnim nautičkim sajmovima ACI je posebno promovirao marinu "Veljko Barbieri" kako bi se što bolje pozicionirala kao destinacija nautičarima ne samo u ovoj sezoni, nego i postala jedno od njihovih top-odredišta u budućnosti.
Uz moto "Navigare necesse est" marina Slano želi dobrodošlicu svim nautičarima koji će je posjetiti ove, ali i narednih sezona.

Tehnički podaci
- 200 vezova u moru
- Do 20 m duljine

Sadržaj:
- recepcija s mjenjačnicom i s prodajnim punktom modnih dodataka iz ekskluzivne ACI kolekcije
- bazen
- sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja
- charter agencija
- Wi-Fi sustav za pristup internetu

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr