• hr
  • en
  • de
  • it

Marina Mandalina u 100% vlasništvu Turaka

Turska korporacija Dogus grupa postala je dioničar ACI-ja nakon što joj je tvrtka varaždinskog poduzetnika Davora Patafte nedavno prodala 7685 redovnih dionica ACI-ja čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 25 milijuna kuna.
Na taj način jedna od najvećih turskih korporacija postala je, s vlasničkim portfeljem od 6,92 posto dionica, drugi najveći pojedinačni dioničar ACI-ja. Iz Dogus grupe ne kriju zadovoljstvo tim poslovnim potezom, posebno stoga što je ACI, kako ističu, ključni čimbenik razvoja i poslovanja nautičkog sektora u regiji.
Dogus Grupa, navode, čvrsto vjeruje u mogućnosti nautičkog turizma i njegovu budućnost. Uvjereni su u opravdanost takvog ulaganja u hrvatsku obalu.
Do sada je, inače, moćni turski ulagač u Hrvatsku uložio oko 150 milijuna eura, a ključni cilj je razvijanje poslovanja u području nautičkog turizma, odnosno stvaranje prepoznatljivog brenda s marinama najviše klase pod nazivom D-Marin.
Članovi D-Marin lanca u Hrvatskoj su, inače, dvije marine na zadarskom području, i to D-Marin Dalmacija i D-Marin Borik, a od prošlog tjedna u 100-postotnom vlasništvu Dogus Marinas Group je i šibenska D-Marina Mandalina.
Do sada je Dogus grupa imala 76-postotni vlasnički paket u toj šibenskoj marini. U Turskoj su još tri takve marine, a Dogus je, također, postao partner četiriju najznačajnijih marina u Grčkoj, čime se uvrstio u red glavnih nositelja nautičkog turizma u regiji.
Predsjednik Uprave Dogus grupe Husnu Akhan ponosan je širenjem poslovanja korporacije kojoj je na čelu, posebno podizanjem standarda i kvalitete D-Marina u istočnom Sredozemlju i na Jadranu.
- Od kraja prošle godine Dogus groupa je, također, jedini vlasnik tvrtke Dogus Marina Hotel, nositelja projekta izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa u šibenskoj Mandalini koji smo započeli zajedno s našim partnerima, NCP Grupom, kao i javno-privatnim partnerom Gradom Šibenikom. Iznimno smo zadovoljni našim poslovnim rezultatima u Hrvatskoj, prekrasnoj zemlji koja nam je pružila nove poslovne mogućnosti. Uvjeren sam da ih neće nedostajati ni u ovoj poslovnoj godini - istaknuo je Akhan.
Projekt Mandalina, koji spominje predsjednik Uprave Dogus grupe, obuhvaća, podsjetimo, gradnju prve hrvatske marine za megajahte čija vrijednost premašuje 20 milijuna eura.
U drugoj fazi, pak, planirana je gradnja jedinstvenog turističkoga kompleksa koji će objediniti hotel s pet zvjezdica, luksuzne vile, sportske sadržaje i ponudu ekskluzivnih trgovačkih brendova. Računa se da će u taj značajni projekt uložiti oko 80 milijuna eura.

Kompanija s 20.000 zaposlenih
Moćna turska kompanija Dogus grupa, koja se najnovijim investicijama etablira u Hrvatskoj, okuplja 124 kompanije s oko 20 tisuća zaposlenih.

Brojke
150 milijuna eura do sada je uložila Dogus grupa u Hrvatskoj
20 milijuna eura uložit će se u gradnju prve hrvatske marine za megajahte

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr