• hr
  • en
  • de
  • it

Marina iz Sutomišćice najbolja je mala marina u Hrvatskoj

U akciji Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku, prvo mjesto za najbolju malu marinu osvojila je Olive Island Marina iz Sutomišćice. Marina Kornati iz Biograda zauzela je drugo mjesto u kategoriji velikih marina, D-Marin Marina Dalmacija Bibinje - Sukošana plasirala se na treće mjesto, plaža Turističkog naselja Zaton najbolja je resort plaža na Jadranu, a najboljim velikim kampom proglašen je Turisthotelov kamp Turističko naselje Zaton. Posebno priznanje za destinacijski turizam dobio je Biograd.
Rezultati su to dodjele nagrada i priznanja prve večeri Dana turizma u Opatiji u akciji Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku koja se u četvrtak održala u sportskoj dvorani „Marino Cvetković" u Opatiji, gdje je Zadarsku županiju predstavljalo nekoliko velikih turističkih kuća te čelni ljudi gotovo svih lokalnih turističkih zajednica.
Prema riječima Ive Bobića, voditelja prodaje Turističkog naselja Zaton, i ova nagrada potvrđuje koliko su bila opravdana višemilijunska ulaganja Turisthotela u Zaton.
Uz Turisthotel, najviše razloga za slavlje ima Olive Island Marina u Sutomišćici na otoku Ugljanu, koju je prošle godine kupila tvrtka Signum d.d. Hane i Petera Dermote. Na Danima turizma u Opatiji nagradu za najbolju malu marinu uime uprave primio je Toni Antišin, operativni direktor. Kako nam je rekao u kratkom razgovoru, kada su lani u lipnju preuzimali zapušteno zdanje marine, nitko nije sanjao da bi ove godine mogli osvojiti prestižnu nagradu.

Izvor: www.zadarskilist.hr