• hr
  • en
  • de
  • it

Marenić i Kljaković Gašpić prvi na svjetskim ljestvicama!

Na novim svjetskim ljestvicama hrvatski jedriličari i dalje su sjajni. Dva prva mjesta i jedno treće, još tri mjesta u najboljih 15, te jedno nadomak najboljih 20 na svijetu.
U svim disciplinama u kojima nastupaju naši su ili u samom svjetskom vrhu ili nadomak istog.
Ivan Kljaković Gašpić zadržao je prvo mjesto u teškom samcu Finnu, na broj jedan su se ponovno među dvojcima klase 470 popeli Šime Fantela i Igor Marenić, u tijesnoj borbi bodova u samcu Laseru Tonči Stipanović više nije prvi, nalazi se na trećem mjestu. Samo šest zemalja ima prva mjesta na svjetskim ljestvicama ovoga mjeseca.
Ono što je za nas novost na ovomjesečnim ljestvicama je da su naši predstavnici u gotovo svim disciplinama u kojima nastupaju u prvih 15 u svijetu, točnije samo u jednoj disciplini još nisu probili tu granicu, ali su vrlo blizu zahvaljujući odličnom proljeću koje je imao daskaš Luka Mratović. Luka je stigao do plasmana karijere - 23. mjesta na svijetu.
U Finnu i Laseru brojna je hrvatska flota koja je zaradila bodove.
Laser: 26. Filip Jurišić, 30. Daniel Mihelić, 111. Toma Višić, 201. Bogoslav Bugarin, 244. Mario Zekan... Prvi je Brazilac Robert Scheidt.
Finn: 24. Milan Vujasinović, 50. Josip Olujić, 58. Tudor Bilić, 64. Dan Lovrović, 79. Nenad Bugarin.
Pavle Kostov i Petar Cupać u 49eru dva su mjesta bolji nego prošloga mjeseca, sad su deseti. Na broju jedan su Danci Warrer i Lang.
Tina Mihelić izgubila je nekoliko pozicija, nalazi se na 13. mjestu Laser Radiala. Plasman naših mladih kormilarki: 104. Ana Zelić, 116. Sandra Lulić, 123. Anđela de Micheli Vitturi... Prva je Nizozemka Marit Bouwmeester.
U ženskom 470 15. su Enia Ninčević i Romana Župan. Vode Francuskinje Lecointre / Geron.
Među daskašima napredovao je i Mihovil Fantela, na 67. mjestu je. Prvi je Brazilac Ricardo Santos. Među dvojcima 62. mjesto zauzimaju Ante Botica i Jure Vuletić, 220. su Šime Sorić i Marin Jakovčev.

Izvor: www.ezadar.hr