• hr
  • en
  • de
  • it

Manja brodica je izgorjela i potonula, nema ozlijeđenih

Iz mora pored opožarene brodice djelatnici Lučke kapetanije i Pomorske policije izvukli su vlasnika brodice, njemačkog državljanina (62). Bio je pothlađen i u šoku
Manja brodica nedugo nakon što je zahvaćena požarom izgorjela je i potonula nedaleko od Medulina. Na predjelu Pidoćere, između Medulina i Pomera, oko 200 metara od obale u srijedu oko 16.35 sati manja brodica je izgorjela i potonula, a srećom nema ozlijeđenih. U neposrednoj blizini opožarene brodice u moru je bio brodolomac B. S. (62) kojeg su iz mora izvukli pothlađenog i u stanju šoka.
Muškarca su spasili djelatnici Lučke kapetanije i Pomorske policije Pula, a prebacili su ga na brod tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći na moru plovilima i osobama čije se plovilo u trenutku dojave nalazilo najbliže poziciji nesreće tako da je B. S. već u 17 sati bio na sigurnom, objavila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.
Spašeni muškarac je državljanin Njemačke i vlasnik potonule plastične brodice duge oko pet metara čije su ostatke već pokupili iz mora, no na mjestu potonuća zamijećeno je neznatno onečišćenje mora.
Djelatnici pulske Kapetanije u 18.00 sati započeli su s očevidom na poziciji pomorske nesreće, ali nastavit će ga sutra kada će im B. S. dati izjavu jer ga je zbog pothlađenosti i šoka zbrinula Hitna pomoć.

Izvor: www.24sata.hr