• hr
  • en
  • de
  • it

Malostonski zaljev proglasiti parkom prirode

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina boravio je u nedjelju u Stonu gdje je sa županom Nikolom Dobroslavićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Mateom Milkovićem te predstavnicima obrtničke i gospodarske komore kao i školjkarima s područja Malostonskog zaljeva u prostoru MARIBIC-a na Bistrini razgovarao o problematici marikulture.
Nakon sastanka ministar Jakovina kazao je kako se razgovaralo o podizanju ekoloških standarda u Malostonskom zaljevu, problematici mriještenja te o nizu praktičnih problema s kojima se uzgajivači školjaka susreću u svakodnevnom radu. Ministar Jakovina kazao je kako je sastanak bio vrlo kvalitetan te da je dobio odličnu sliku o stanju marikulture.
Isto tako, Jakovina je rekao kako se razgovaralo i o inicijativi da Malostonski zaljev pređe u višu razinu zaštite okoliša odnosno da postane park prirode. Jedan od problema u tom slučaju jest i nadležnost nekoliko ministarstava nad ovim pitanjem, pa je Jakovina dodao kako će se uskoro sastati s ministrima graditeljstva, zaštite okoliša i kulture.
Župan Dobroslavić je istaknuo kako su na sastanku sa ministrom Jakovinom predstavljeni potencijali u poljoprivredi na području Županije, poglavito marikultura i ribarstvo. Pritom je najviše pozornosti posvećeno problemima s kojima se uzgajivači susreću te načinima na koji ih se može riješiti.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr