• hr
  • en
  • de
  • it

Mala Nada uskoro na lukobranu u Splitu

Još prije nego što su se zahuktali radovi na vanjskim vezovima na lukobranu, iz Lučke uprave Split najavili su kako će se na tom pomorskom gradilištu uskoro pojaviti neobičan radni stroj, prvi takve vrste u Hrvatskoj.
Riječ je o samopodiznoj, tzv. jack up teglenici, u vlasništvu našeg sugrađanina Hrvoja Krstulovića, dipl. ing., mladog poduzetnika i ronioca s velikim iskustvom u podvodnim radovima. Dok teglenicu gledamo privezanu uz obalu nekadašnjeg "Jugovinila" u Kaštelima, izgleda impresivno.
Golemi ploveći objekt s četiri pokretna visoka pilona koja se dižu visoko put neba djeluje poput pauka od masivnog čelika. U obalnom građevinarstvu na Jadranu, kaže Krstulović, trenutačno ne postoji ništa slično.
- Piloni, odnosno "noge" teglenice, dugi su po 24 metra. Svaku "nogu" pokreću dva hidraulična cilindra, pa svaka podiže ukupno 150 tona.
Dimenzije radne platforme su 22 puta 17 metara, a ukupno je teška 200 tona, dok na sebi može primiti još 300 tona radnih strojeva i opreme. Dakle, pomicanjem "nogu", koje su oble i ne stvaraju otpor morskim strujama i valovima, platforma se oslanja na morsko dno, nakon čega je hidraulični mehanizmi podižu iznad morske površine i ona se tako pretvara u stabilnu radnu platformu kojoj ne smetaju ni jugo ni bura...
Može raditi u svim vremenskim uvjetima, a najveća dubina na kojoj možemo djelovati je 18 metara - navodi nam Krstulović niz tehničkih detalja o zanimljivom pomorsko-građevnom stroju.
- Teglenica je konstrukcijski tri puta čvršća od standardnih koje se koriste na moru. Pogledajte samo, njoj je samo palubni čelik debeo 25 milimetara, a kod standardnih teglenica debljina čelika na palubi iznosi 15 milimetara - "tucka" nogom Krstulović po palubi.
Zanimljivo je da se strojem može upravljati na daljinu. Korisnik na sebe može staviti daljinsku konzolu s upravljačem, kojim podiže ili spušta "noge" teglenice.
- Krajevi pilona projektirani su na način da se platforma može učvrstiti na bilo koju vrstu dna, neovisno o tome radi li se o kamenu ili pijesku - objašnjava naš sugovornik.
Prva splitska, ali i hrvatska "jack up" teglenica gradila se u Kaštelima tijekom posljednjih pet mjeseci. Kako veli njezin konstruktor, vremenski standard za podizanje takvog plovnog objekta iznosi 12 mjeseci.
- Zavarivali smo i gradili bez prestanka u kaštelanskom škveru "Odisej", pod nadzorom Hrvatskog registra brodova. Kolika je cijena ovakve teglenice? Uh, ne pitajte, ali svakako dosta košta -- dodaje Krstulović, kojega smo upitali ima li "čudo" svoje ime.
- Kako ne! Zove se "Mala Nada", po mojoj kćerkici Nadi koja se rodila prije mjesec dana. Eto, na isti dan kad mi se Nada rodila teglenica je porinuta u more - kaže ponosni tata Hrvoje.

Plovilo bez pogona
‘Jack up' platforme uglavnom su bez pogonskih strojeva. Osim u obalnom građevinarstvu, koriste se i za bušenje morskoga dna, za postavljanje vjetroelektrana, te građevinskih ili energetskih instalacija na moru, a služe i kao servisne baze za naftne ili plinske platforme.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr