• hr
  • en
  • de
  • it

Luks osvojila treću Barbansku regatu

Ukupni pobjednik treće Regate Barbanske rivijere, održane u subotu u Uvali Blaz, je jedrilica Luks s kormilarom Emilom Kalčićem. Treće izdanje na start regate privuklo je 21 posadu.
Uvjeti na moru bili su odlični, a odjedrena su dva plova po maestralu jačine od 15 do 30 čvorova koji je zapuhao odmah nakon starta prvog plova te na trenutak iznenadio posade u Raškom kanalu.

Sudjelovala je i jedrilica Carruba jedriličarskog kluba Kvarner vlasnika i kormilara Michelea Dagostina koja je zauzela treće mjesto u grupi 5. Posadu Carrube činili su još Luka Sinković, Denis Fable i Gordan Zahtila.Pobjednik grupe 5 je jedrilica Monas vlasnika i kormilara Elvisa Merlina iz Trgeta.
Po završetku regate održana je druga morska utrka na prstenac gumonom i veslima uz vođenje barbanskog načelnika Denisa Kontošića. Nakon proglašenja pobjednika regate okupljene posade nastavile su druženje u slikovitoj Uvali Blaz.
Regata je održana u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin iz Pule te u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Barban.

Izvor: www.glasistre.hr