• hr
  • en
  • de
  • it

Lučke kapetanije i dalje izdaju vinjete

Iako Hrvatska u srpnju postaje članicom Europske unije, što će donijeti promjene u mnogočemu, pa i u nautičkom sektoru, ovdašnje lučke kapetanije diljem obale od početka godine izdaju vinjete kojima su se do sada regulirali boravak i plovidba stranih brodica u našim vodama, a vinjete vrijede, kao i do sada, 365 dana. No, u drugoj polovici ove kalendarske godine „proboravit" ćemo u potpuno drugačijim pravnim okolnostima u mnogočemu, pa i u nautici. S druge strane, do 31. svibnja je rok do kojega treba podnijeti zahtjev za upis u očevidnik brodica, odnosno u upisnik jahti za sve koji žele pod hrvatsku zastavu - naravno, uz dokaz o vlasništvu nad plovilom, tehničku prihvatljivost, sposobnost za plovidbu, potvrdu o plaćenom porezu. Oni koji imaju sve legalne dokumente, a dolaze iz zemalja članica CEFTA-e i EFTA-e, mogu se prebaciti na hrvatsku zastavu bez plaćanja.

To, također, znači da bi se još do konca svibnja privremeno uvezena plovila koja se nalaze po našim marinama i pod stranim zastavama mogla povoljno uvesti u RH po novim propisima iz prosinca 2012.: PDV za uvoz brodica u RH spušten je na 5 posto, carina je od 1,7 do 2,7 posto, dok se nakon toga roka uvjeti vraćaju na staro, a to je PDV od 25 posto. Bilo bi logično da se proces upisa u „hrvatske papire" ubrzano odvija, da se pred kapetanijama čeka red, no mnogi tvrde da se s time debelo kasni i da „gužve" za upis pod hrvatsku zastavu - nema.

Dovoljan neki papir

Šibenski kapetan Šime Zenić, predsjednik Predsjedništva Zajednice hrvatskih udruga pomorskih kapetana i predsjednik šibenske Udruge, već neko vrijeme upozorava da u hrvatski marinama boravi na tisuće plovila, od jedrilica do velikih jahti, koje zapravo i nemaju legalne dokumente o registraciji:

- Vinjete su dobivali gotovo tek tako... za plovila kupljena izvan EU-a, dovedena u Hrvatsku, bilo je dovoljno da vlasnici sami donesu neki papir, napravljen na kućnom računalu, da su članovi kakvog jaht kluba - možda i izmišljenoga, i da dobiju vinjetu i s njom ovdje proborave i po deset godina.

Ti brodovi imaju tek istaknuto ime, odnosno ime kluba, ali bez luke pripadnosti, registracije i ostalih propisanih podataka - zamislite samo da nekog hrvatskog državljanina kapetanija pronađe bez registracijskog broja na boku broda! Neshvatljivo je da stranci, odnosno mnoga strana plovila koja već godinama borave u našim vodama, sve to nemaju. Sve se, zapravo, svodi na to da su to brodovi za koje nigdje nije plaćen porez, a ulaskom u EU za takve brodove ni u našim vodama više neće biti mjesta! No, vinjete se i dalje izdaju po starome, odnosno nova na temelju stare vinjete. Možda država zarađuje od vinjeta, no zarada bi bila kudikamo veća da se ranije pristupilo promidžbi ideje da se, uz sve ispunjene i povoljne uvjete, prevedu pod hrvatsku zastavu - tvrdi kapetan Šime Zenić govoreći kako se ne jednom s ovim problemima obraćao nadležnim ministarstvima i ministrima - bez rezultata.

Neplaćanje poreza

- Neki misle da će se i nakon 1. srpnja moći sakrivati iza vinjeta koje se i dalje uredno izdaju. No, nakon 1. srpnja u Hrvatskoj će vrijediti isti propisi kao i u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, a to znači da ako nisu ispravni papiri, uključujući i plaćeni PDV, brod se plijeni! Propisi, a i policijske kontrole nakon 1. srpnja, morat će biti neumoljivi!

- Po dosadašnjoj praksi stranac bi kupio brod na licitaciji od čarter kompanije u nekoj od naših marina, bez PDV-a i ostalih taksi koje bi mu, naravno, povećale cijenu. Dobili bi i izvoznu dokumentaciju s kojom će, tobože, otići izvan Hrvatske, ali to u pravilu nisu činili, nego bi otišli u sljedeću luku i dobili vinjetu temeljem članske iskaznice nekog kluba i tako jedrilice i brodice, praktički, legalizirali u Hrvatskoj pod stranom zastavom, a bez zakonite registracije! U svim drugim zemljama svijeta, što stoji i u njihovim vodičima za ulazak brodica, već je na prvim stranicama jasno istaknuto da će zbog neplaćenog poreza doći pod udar financijske policije! Tako bi trebalo pisati i kod nas jer će tako biti od 1. srpnja. Mi financijsku policiju nemamo - tko će u Hrvatskoj plijeniti te brodove - njemačka, austrijska ili talijanska financijska policija!? - pita se kapetan Zenić.  Šibenski lučki kapetan Robert Baljkas nam kaže da u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture intenzivno rade na pripremama vezanim za plovidbu i boravak stranih plovila u Hrvatskoj.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr