• hr
  • en
  • de
  • it

Lučka uprava sve ‘kroji‘ za kruzere

Udruga "Zeleni Dalmacije" tvrdi da je splitskim konzervatorima upućen na suglasnost projekt za proširenje vanjskih ljetnih vezova na lukobranu Gradske luke. Time se, po njima, krše odredbe GUP-a.
Naime, Zeleni smatraju kako je po GUP-u taj dio istočne obale trebao biti sagledan u sklopu urbanističkog natječaja, koji upravo traje, ali da je iz njega izostavljen radi pogodovanja gradonačelnika Lučkoj upravi, koja želi što više kruzera u Gradskoj luci.
- Ovim očitovanjem Zeleni negoduju što je prostorno planiranje, suprotno zakonskim i zdravorazumskim načelima, praktično prepušteno Lučkoj upravi. Interes Lučke uprave potpuno je jasan, jer će ona nesumnjivo imati korist od brodova na kružnim putovanjima, navodi se u priopćenju koje potpisuje Lovro Rumora.
- Kolikogod bilo jasno da će Lučka uprava ovim projektom profitirati, još je jasnije da će grad i građani biti na šteti. Stoga želje Lučke uprave treba kontrolirati. Činjenica da gotov projekt vanjskih vezova, skriven od javnosti već putuje kroz proceduru, govori o želji Lučke uprave da izbjegne nadzor i natječajno preispitivanje. U potpunoj tišini ovih događanja jedinu nadu predstavlja okolnost da lokacijsku dozvolu za vanjske vezove mora izdati nova vlast utjelovljena u Ministarstvu prostornog uređenja i graditeljstva te da će ovaj pokušaj gradonačelnika i Lučke uprave završiti fijaskom - smatraju "Zeleni Dalmacije".

Izvor: www.slobodandalmacija.hr