• hr
  • en
  • de
  • it

Lovro Ivanov i Marko Carić deseti u 29er-u

Zadar i JK Uskok domaćini su Svjetskog prvenstva u jedrenju do 19 godina, jedne od samo tri regate koje nose naziv regate Svjetskog jedriličarskog saveza. Na regati nastupa 58 reprezentacija iz isto toliko zemalja, a natjecanje broji ukupno 700-tinjak sudionika.

Jučer je na Vitrenjaku bio još jedan težak dan. Iznimno visoke temperature i lagan vjetar stavili su na kušnju ne samo jedriličare na moru već sve sudionike ovog velikog natjecanja. No dobre su vijesti da je većina od osam klasa odjedrila gotovo puni program i da unatoč dosta laganom vjetru već dva dana zaredom, zasada, sve ide kako je zamišljeno. Nijedna reprezentacija ne može reći da dominira na natjecanju, rezultati su dosta šaroliki i bit će zanimljivo vidjeti kako će se razviti situacija u nadmetanju za trofej za najbolju naciju. Prema rezultatima prije prosvjeda u katamaranu vode Brazilci Lowy/Andrade, u Laser Radialu Talijan Giovanni Coccoluto i Poljakinja Paulina Czubashouska, na dasci Talijanka Veronica Franculli i Korejac Wonwoo Cho. U 29er-u su najbolji Španjolci Robles/Trittel, a u 420 Lathinen/Rubenstein iz Južnoafričke Republike i Austrijanke Vadlau/Frank.

- Bila je dosta teška regata, u ovim vremenskim uvjetima, malo vjetra, no na kraju sam ipak ulovila dobro stranu polja u regati, zadovoljna sam rezultatom - kaže Veronica Franculli.

Od hrvatskih natjecatelja jako dobra deseta mjesta zauzimaju Lovro Ivanov i Marko Carić u 29er-u, te Ana Sandrić u Laser Radialu.

- Nismo znali uopće što očekivati, jer nam je ovo prva regata dosad u 29er-u, i to nakon samo dva mjeseca treninga, ali krenulo je odlično. Mislim da možemo ovdje ostvariti dobar rezultat - zadovoljan je Lovro Ivanov.

- Odgovara mi ovako lagan vjetar, samo dobar start i poslije je sve lagano. Preostale su dva plova pa ćemo vidjeti - kaže Ana.

U floti katamarana na 12. mjestu su Patrik Kubaska i Dino Petešić. U muškom Laser Radialu Nenad Bugarin je 19., u muškom 420 Lovro Strihić i Luka Milardović su 17., u muškom RS:X 17. je Dominik Bačić, u ženskom 420 Anđela i Margarita Uhoda su 26.

Danas je treći dan SP-a u Zadru, a navečer će gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić i župan Stipe Zrilić prirediti u prostorijama JK Uskok primanje za predstavnike reprezentacija, kao i za nekolicinu veleposlanika koji dolaze posjetiti regatno polje Svjetskog prvenstva.

Izvor: www.zadarskilist.hr