• hr
  • en
  • de
  • it

Lorencin najavio investicijski “boom” u turizmu u 2016.

Investicije u turizmu iduće godine trebale bi rasti 40 posto i iznositi 676 milijuna eura. Pokazala je to anketa Ministarstva turizma provedena u svim županijama i 61 domaćoj turističkoj tvrtki.
U ovoj godini ulaganja u sektor iznosit će 498 milijuna eura, odnosno skoro 85 milijuna više od prvotno planiranih. Ambicije su stoga veće i za sljedeću godinu. Privatni sektor u projekte namjerava uložiti 376 milijuna eura, a javni sektor, odnosno županije, gradovi i općine 300 milijuna. Jedna od najvećih svakako je ona u Kuparima.
Uoči javnog otvaranja obvezujućih ponuda u sjedištu DUUDI-a, ministar Lorencin rekao je kako imaju informaciju da je na međunarodni natječaj zasad stigla jedna ponuda.
‘‘Želimo investitora koji će sukladno propozicijama natječaja udovoljiti najviše. Dakle, na prvom mjestu je cijena. Samo uvjet da se prijavi na taj natječaj bile su reference i jasno, dokazivanje sposobnosti da može upravljati tim objektom, da može izvršiti investicije u zadanom roku‘‘, poručio je ministar turizma.

Izvor: wwww.ezadar.hr