• hr
  • en
  • de
  • it

Lopovi operirali po Delfinu

Lučica Delfin, najmasovnije privezište mnogobrojnih pulskih sportskih rekreativaca, ribolovaca i vlasnika brodica, posljednjih je dana bila na meti "sitnih" lopova.
Kako neslužbeno saznajemo, početkom proteklog tjedna, u noći s nedjelje na ponedjeljak, po olujnoj buri, s osam brodica na "molu II" ukradeni su kanistri s gorivom. Iduće jutro rijetki koji su se za olujnog nevremena odlučili doći na Delfin zaključili su da je gorivo iz kanistara odmah pretakano u vozilo ili veći kanistar jer su uz odbačene kanistre pronađene i prerezane plastične boce koje su poslužile kao lijevak.

Ukoliko su kanistri bili puni goriva, riječ je o krađi oko sto litara benzina. Ipak, pretpostavlja se da vlasnici brodica nisu pustili pune kanistre.
No, osim ove krađe, u lučici Delfin otkrivene su i krađe na brodskim motorima, i to samo dijelova karburatora, pa će se određen broj vlasnika brodica iznenaditi kada ispod "kapa" ne pronađe sve dijelove motora. Od nekoliko pulskih vlasnika brodica saznajemo da Delfin nije jedini jer su iste krađe zabilježene i u dijelu pulske luke kod cementare.
Vlasnici brodica u Delfinu, jasno je, nezadovoljni su što lučica noću nije zaštićena. Do sada je najveći problem neadekvatne zaštite tijekom noći bio nedostatak financijskih sredstava, no kako se, također neslužbeno, saznaje, zbog ovakvih i sličnih krađa, u Delfinu sve intenzivnije razmišljaju o uvođenju određenog oblika nadzora. Bilo u vidu zaštitara koji bi patrolirao u noćnim satima, ili videosustava kojim se bi se nadgledala lučica.

Izvor: www.glasistre.hr