• hr
  • en
  • de
  • it

Lonely Planet: za brza putovanja Tisno je na - drugom mjestu

Općina Tisno ponosno je zasjela na drugo mjesto na rang-listi deset najboljih destinacija za ovogodišnja brza putovanja po izboru najvećega svjetskog izdavača turističkih vodiča - Lonely Planet.
Takva preporuka od strane velikog autoriteta, kada su u pitanju putovanja, svakako je jedan od prvih vjesnika još jedne uspješne sezone za Tisno. "Tisno nije sramežljiv domaćin festivala, samo ovo ljeto ugostit će ih pet. Zašto ne, kada je mjesto radnje tako specifično?" započinje svoj osvrt Lonely Planet Traveller.
Ono po čemu je Tisno svakako najpoznatije kao turistička destinacija jest Garden festival, koji od 2. do 9. srpnja ugošćuje tisuće mladih ljubitelja elektroničke glazbe i dobre zabave.
"DJ-evi svjetske klase glazbu puštaju u maslinicima i parkovima te na plaži gdje se valovi sudaraju s pozornicom. Kako predvečerje prelazi u duge i mirisne noći, party se seli u ‘Barbarellas', klub na otvorenom u kojem uzvanici mogu plesati pod zvijezdama", stoji u vodiču.
Međutim, osim Gardena, autor gostima preporučuje izlete brodom i istraživanje brojnih zanimljivih lokacija na otoku, kao i lokalne gastronomske specijalitete, pogotovo morske, po kojima je Tisno prepoznatljivo. Također, autor je dobro upoznat s ovim krajem pa buduće posjetitelje upućuje i u susjedne gradove, što je dobrodošla besplatna reklama pred sezonu.
"Osim festivala, opcije za istraživanje su mnogobrojne, bilo da je riječ o plovidbi oko susjednih otoka, lutanju srednjovjekovnim šibenskim ulicama ili slušanju prirodne glazbe Morskih orgulja u Zadru", stoji u tekstu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr