• hr
  • en
  • de
  • it

Labirint od lavande u Rogoznici

Na otvorenom, pokraj akvarija s morskom vodom, Rogoznica će do početka ove turističke sezone dobiti još jednu turističku atrakciju: labirint od lavande.
Labirint će biti mjesto gdje će se turisti, ali i domaći, odmarati, opuštati i uživati u aromatičnoj, inhalatornoj šetnji.
Imat će promjer 35 metara, površina će mu biti 961 metar četvorni, a dužina "zidova" od kojih će biti izgrađen iznosit će oko 570 metara. Najduža šetnica kroz labirint bit će duga 1140 metara, a kraća šetnica nekih 590 metara.
U buduću atrakciju bit će ugrađeno 1450 sadnica lavande u lončanici promjera 12-13 centimetara. U središtu labirinta je zamišljen slobodan prostor za odmor veličine devet četvornih metara, a mogu se postaviti i klupe.
Investicija ne zahtijeva veliki novac. Sadnja lavande i uređenje labirinta, prema pristigloj ponudi Udruge "Labirint" iz Zagreba, stoji oko 55 tisuća kuna. I vrijeme realizacije nije dugo - tek optimalni rokovi za sadnju stabljika ove ljekovite biljke.
- Labirint će biti u starom dijelu Rogoznice, na Otoku. Tu predivnu inhalatornu šetnicu postavit ćemo na vrhu naše park-šume Kopara, a berbu lavandina cvijeta i preradu eteričnog ulja prepustit ćemo školskoj zadruzi "Krtol" - kaže načelnica Sandra Jakelić.
Inače, Udruga "Labirint" iz Zagreba širi zaboravljena drevna znanja o labirintima i uljepšava okolinu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr