• hr
  • en
  • de
  • it

L. A. Times: Dubrovnik je spektakularan!

Novinarka L. A. Timesa odlučila se na proputovanje Hrvatskom o kojoj je čula samo površno o neviđenoj ljepoti i UNESCO-ovom zaštićenom blagu na sve strane. Od Istre do krajnjeg juga, svoju je avanturu opisala hvalospjevima, a osim što joj se Dubrovnik svidio, nije propustila navesti i neke svima poznate mane. 
"Ne baš opuštajuće bila je spekatakularna, ali pretrpana i prekomercijalizirana povijesna jezgra Grada gdje su nas dočekali autobusi koji iskrcavaju gomilu turista i prodavači raznih vodenih i kopnenih aktivnosti." opisala je Alison Shore prvi susret s Gradom na Pilama.
"Kad smo ušli unutar zidina, labirint kamenih uličica i skalina natrpanih kafićima, suvenirnicama, galerijama i apartmanima, napravili smo sebi stazu prema ulazu na zidine. A tamo smo gledali jedan fimski prizor za drugim, uživali u moru crvenih krovova kuća koje su se uzdizale iznad mora". Posjetila je i ratni muzej, a nakon kaotičnog dana, opisuje, konačno su doživjeli prekrasnu mirnu večer.
Novinari i putopisci iz cijelog svijeta koji pohode Grad, imaju otpilike iste dojmove kao i domaći - prelijep je, samo da nema tolike gužve...
Unatoč tome, Grad je preporučila čitateljstvu.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Izvor: www.dubrovniknet.hr