• hr
  • en
  • de
  • it

Kvar na katamaranu Olea

Putnici, njih ukupno 17 od 22, koji su se katamaranom Olea jučer u 15 sati iz Zadra uputili prema Rivnju, Sestrunju, Božavi i Zverincu nisu došli do svojih odredišta. Razlog tome bio je kvar na jednom od dvaju motora katamarana zbog čega su se njih 17, nakon dva sata vožnje, vratili u zadarsku luku odakle su i krenuli.
Petero putnika koji su kupili kartu za Rivanj do obale su došli zahvaljujući snalažljivosti i susretljivosti sumještana koji su primijetili katamaran kako pluta 200-tinjak metara od obale. Odmah su shvatili da nešto nije u redu s motorima pa su se privatnim brodicama uputili njima u susret i preuzeli svoje sumještane kako bi ih prevezli do obale.
- Dogodio se nepredvidiv tehnički kvar zbog kojeg je bilo opasno da katamaran pristane u Rivnju. Jedan motor mu je otkazao, a procijenili smo kako bi bilo preriskantno da se u pristajanje upusti sa samo jednim motorom pa je katamaran s ostatkom putnika vraćen u Zadar. Na žalost takve se stvari događaju, a mi smo dali sve od sebe da putnicima ponudimo alternativu, rekli su nam u operativnoj službi Jadrolinije gdje su odmah po povratku u zadarsku luku dočekali putnike i vratili im novac za karte.
Na katamaranu je bilo pet putnika za Rivanj i Sestrunj, jedan za Zverinac, a njih 11 za Božavu. Na žalost, samo tih 11 jučer su imali alternativu - trajekt koji sa zadarske rive prema Božavi kreće u 20 sati. Pet Sestrunjana i jedan Zverinčanin, put na otok mogli su samo odgoditi za neki drugi dan jer, kako su nam pojasnili u Jadroliniji, alternative za ta otočna mjesta nema.

Izvor: www.zadarskilist.hr