• hr
  • en
  • de
  • it

Kuharici za 8 mjeseci nije isplaćen ni dolar

Nakon uspješno riješenih problema pomoraca s broda "Black Sea Trader", ITF-ovi inspektori u dalmatinskim su lukama imali pune ruke posla s još jednom ukrajinskom posadom, a ovaj put riječ je o brodu "Makeevka", u vlasništvu kompanije "Commercial fleet of Donbass", čitateljima poznatoj po slučaju neisplaćenih plaća posadi broda "Ustjuzhna" koja je zbog toga u proljeće 2009. godine odbijala isploviti iz Splita.

Brod "Makeevka" doplovio je u Ploče s 25 članova posade krajem studenoga s teretom od 25.200 tona šećera iz brazilske luke Maceio, a posada je tražila pomoć ITF-a već i prije dolaska u Hrvatsku.
Inspektori Vladimir Glavočić i Milko Kronja odmah nakon dolaska na brod otkrili su šokantan podatak da šestorica pomoraca sa šestomjesečnim ugovorima o radu nisu primili niti jednu plaću nakon punih osam mjeseci rada na brodu, ali ih kompanija nije namjeravala iskrcati i uputiti kućama na zasluženi odmor, što je nakon akcije ipak učinjeno.

- Zanimljivo, među njima je i jedna žena, kuharica Olga Nuriyeva, koja je prva stala u red kako bi ITF-ovim inspektorima potpisala punomoć za zastupanje. Članica posade za svoj osmomjesečni rad nije primila ni centa od sramotno niske plaće od 700 dolara iako je brodar uredno naplatio znatnu vozarinu za protekle dvije plovidbe - ističe Kronja i dodaje:

- Ostalih 12 članova posade većinom su na brodu oko četiri mjeseca, ali nisu primili ni dolara za svoj rad. Ipak, 19 pomoraca odlučilo je ostati na brodu do završetka putovanja s tim da se kompanija obvezala da će ih iskrcati i isplatiti nakon dolaska broda u Ukrajinu.
Iako nakon iskrcaja šećera, što je završen u četvrtak, brod imao ugovoren ukrcaj starog željeza u Pločama, kompaniju smo bili odmah upozorili da su pomorci potpisali punomoć kojom traže sudsko zaustavljanje broda u Pločama ako im se ne isplate potraživanja, koja iznose 60.140 dolara.
Čini se da su u sjedištu brodovlasnika u ukrajinskome Mariupolju ozbiljno shvatili upozorenje posade, pa su u petak pomorcima isplatili potraživanja. Priča s 19 Ukrajinaca s broda "Black Sea Trader", koji su dva i pol mjeseca tražili svoje plaće s veza u splitskom škveru, uspješno je riješena nakon prodaje 32 godine starog broda novim vlasnicima iz Turske.

Do isplovljavanja broda iz Splita članovima posade ukupno je isplaćeno 90.212 dolara, a plaće za 11 pomoraca koji su s brodom otišli prema turskom Iskenderunu ovih bi dana trebale biti podmirene što će ITF-ovi inspektori iz Hrvatske nadzirati u suradnji s turskim kolegama.
- Po svemu sudeći, brod se vjerojatno neće uspjeti izvući iz problema, jer je novi vlasnik "Black Sea Tradera" grupacija koja je ujedno i vlasnik rezališta brodova u Turskoj - zaključuje inspektor Kronja.

Štive pune problema
Kompanija "Commercial fleet of Donbass" među pomorskim kroničarima poznata je po problemima s brodovima i isplatom posada. Prije nekoliko godina na meti inspektora bili su njihovi brodovi "Yuriy Dvuzhilniy" i "Mikhail Isakovskiy" koji su bili na vezu u šibenskoj luci. Brod za prijevoz sipkih tereta "Makeevka" jedan je od preostalih osam u floti tog brodara, a s nosivošću od 28.136 tona ujedno i najveći, uz blizanca "Dobrush". Kompanija je tijekom protekle dvije godine prodala 10 brodova, među njima i "Ustjuzhnu", koja začudo i dalje plovi kao "Rand" pod zastavom Gruzije, a u vlasništvu Sirijaca.


Izvor: www.slobodnadalmacija.hr