• hr
  • en
  • de
  • it

Krčka regata začinjena rižotom i Gustafima

Baška će ovog vikenda živjeti u znaku bijelih jedara, plavoga mora i mladih jedriličara koji će, kao i svake godine sredinom svibnja, okupirati to mjesto.

Jedriličarski klub »Vihor«, zajedno s Općinom i TZO Baška te komunalnim društvom TD Baška ovog vikenda organizira »Corinthia cup« - jedriličarsku regatu na kojoj se, dozvole li to vremenske prilike, očekuje nastup velikog broja jedriličara u klasama optimist i laser iz cijele zemlje i inozemstva.
Tradicionalni jedriličarski ogled ponajboljih mladih regataša ove je godine uklopljen u cjelomjesečni niz zabavnih i sportsko-rekreacijskih zbivanja nazvan »Svibanj u Baški - odmor za dušu i tijelo«.

U sklopu te manifestacije jedriličarima će tijekom vikenda na bašćanskoj rivi, ulicama i mjesnim trgovima društvo praviti članovi lokalnih kulturnih društava i proizvođači autohtonih proizvoda, vinari i ugostitelji koji će posjetitelje Baške na Paladi častiti rižotom od liganja.

Tijekom cijelog svibnja u mjesnim restoranima, konobama i hotelima »na tapetu« je i prigodna ponuda jela od bašćanske janjetine koju, razumljivo, vrbnički vinari prate posebnom punudom žlahtine. Subotnju će večer na svoj specifičan način »začiniti« Gustafi, »zaduženi« za podizanje atmosfere na večernjoj pučkoj fešti.

Izvor: www.novilist.hr